2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Itáliai kiállítások 2012-ben

2012. január 3. 13:21 MTI

A gazdasági válság ellenére gazdagnak ígérkezik a 2012-es olaszországi kiállításprogram, amelyben klasszikusok és újdonságok egyaránt szerepelnek, Tintorettótól az amerikai avantgárdig.

Az év kulturális eseményének számít a Lux in arcana (Fény a rejtekben) című kiállítás, mely februártól szeptemberig a Vatikáni Levéltár száz dokumentumát mutatja be a Capitoliumi Múzeumban. Ez lesz az első alkalom, hogy a ritka és rendkívüli dokumentumok - többek között Galileo Galilei és VII. Henrik saját kezű sorai - elhagyják a pápai állam területét és a nagyközönség elé kerülnek.

Szintén februárban kezdődik a római Palazzo delle Esposizioni termeiben a "Guggeinheim. Az amerikai avantgárd 1845-80" című kiállítás, mely Jackson Pollock amerikai festő születésének századik évfordulóját ünnepli. Február 25-től a Quirinale római elnöki palota volt istállójából kialakított kiállítótérben lesz látható Tintoretto negyven festménye a velencei művésznek szentelt legelső római kiállításon.

A firenzei Strozzi palotában március 3-án nyílik a Sargent és az új évszázad impresszionistái című kiállítás John Singer Sargent Firenzében született amerikai festő képeivel. A római Vittoriano szintén márciusban látja vendégül Salvador Dali több mint százötven alkotását. Perugia, Citta di Castello, Orvieto és San Sepolcro március végétől a reneszánsz Luca Signorelli umbriai városokban alkotott festményeit állítja ki.

Októbertől Vicenza és Verona rendez közös kiállítást Raffaellótól Rembrandtig és Van Gogh-ig címmel az európai portréfestészetről. A római Vittoriánóban Renato Guttuso, a Galleria Nazionale Arte Moderna termeiben pedig Paul Klee művészete mutatkozik be.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár