2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Ismét ledőlt egy faldarab Pompejiben

2011. október 23. 12:08 MTI

Az elmúlt napok zord olaszországi időjárása miatt összedőlt egy ókori falszakasz a pompeji romoknál - közölte szombaton a világhíres műemlék épületegyüttes igazgatósága.

Az eset pénteken történt, kevesebb mint egy évvel azután, hogy éles vita bontakozott ki Olaszországban világörökség részeként nyilvántartott, egyedülálló helyszín elégtelen karbantartása miatt.

Egy szóvivő szerint a "porta di Nola" kapu közelében két méter hosszan omlott le egy falszakasz a szabadtéri múzeum látogatók számára nyitott részében. Szombaton a helyszínre sietett egy archeológus csapat, hogy felmérje a vihar okozta károkat. A rendőrség elővigyázatosságból lezárta a területet.

Az olasz félszigetet csütörtökön tépázták meg a viharok. Az olasz fővárost, Rómát a heves esőzés vízzel árasztotta el és teljesen megbénította. A felhőszakadásnak két halálos áldozata is volt.

A Nápolyhoz közeli Pompejiben, amelyet turisták milliói keresnek fel évente, már tavaly beomlott néhány épület, köztük a Schola Armaturarum. Ebben a freskókkal díszített épületben készültek fel a gladiátorok a harcra. Sandro Bondi előző kulturális miniszter idén tavasszal azért mondott le, mivel sok bírálat érte azért, hogy nem tett eleget az olasz régészeti kincsek védelméért. Utódja, Giancarlo Galan hivatalba lépésekor a korábbiaknál több erőfeszítést ígért Pompeji megóvása érdekében.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár