2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kétszáz műtárgy a Képcsarnok aukcióján

2011. szeptember 13. 16:06 MTI

Új helyszínen, a Magyar Alkotók Házában rendezi meg a Képcsarnok szombati aukcióját, amelyen kétszáz műtárgyat, köztük festményeket, rajzokat, kisplasztikákat, plaketteket kínálnak eladásra.

A Képcsarnok-aukciók egyik sztárjának, Váli Dezsőnek két festményét is kínálják: a sokszor kiállított 1974-es Végül is mindegy című olajképet 300 ezer forintért, az Induló című farostlemezt 200 ezerért. Vojnich Erzsébettől egy 1980 körüli vászonra lehet licitálni 150 ezer forinttól. A jellegzetes groteszk szobrok és festmények mesterétől, Tóth Ernőtől egy bronz kisplasztikát ugyanennyiért lehet megvenni, míg egy másik kis szobra, a Teve páviánnal 70 ezer, egy festménye pedig 35 ezer forintról indul.

Demény Miklós kompozícióit szereti a közönség, most két, a 60-as évekből való konstruktív vászna szerepel az aukción 70-70 ezer forintos induló árral. Bizonyára versenybe szállnak a gyűjtők Gerzson Pál csendéleteiért és tájképéért. Különös hangulatot áraszt Bartha László 1974-ben festett nagyméretű vászna, A gyimesi csángóknál II. Figyelemre méltó Szentgyörgyi Kornél mozaik terve és konstruktív csendélete is.

Kránitz Margit bohócos képe a számos külföldi gyűjteményben őrzött, a népmesék és a cirkusz ihlette sorozatának látványos darabja, kikiáltási ára 120 ezer forint. Ugyanennyiről indul Pleidell János 1967-es olajképe is.

A grafikai anyagból Gross Arnold és Szabó Vladimír rézkarca, Ilosvai Varga István szénrajza, Maracskó Gabriella szén és tusrajza emelkedik ki. Szász Endre tizenhat egyedi grafikáját egy tételbe vonták és 100 ezer forintért kínálják. A plasztikák közül kiemelkedik egy ef Zámbó István által jegyzett kisméretű bronz akt, Ligeti Erika több bronz plakettje és Szervátiusz Tibor anya gyermekével figurája.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár