2021. tavasz: Híres testvérek árnyékában
ITT támogathatsz bennünket

 
Keresett szó   
Címke szerint
Dátum és között
Keresési feltételek:
Címke: Mars
5 találat
[1]

A Szovjetunió végnapjaiban két szondát is elindított a Mars felé

[2021.02.19. 12:32] Hírek

Újra a tudományos hírek középpontjába került a Mars a NASA Perseverance szondájának sikeres landolásával a vörös bolygón. Kevesen tudnak az űrversenyben alulmaradt Szovjetunió utolsó űrmissziói egyikéről, amelynek keretében kutatói a Marsot és holdjait kívánták jobban megismerni.

[2]

Mesterséges „csatornák” miatt hitték azt sokan a 19. század végén, hogy a Marson értelmes lények éltek

[2018.01.18. 08:34] Műhely

Manapság a csillagászati felfedezések korát éljük. Számos, sokakat izgató kérdésben azonban továbbra is sötétben tapogatózunk. A földönkívüli értelmes élet lehetősége az egyik ilyen téma, amely a viktoriánus kor emberének fantáziáját is megragadta.

[3]

Egy 19. századi csillagász szerint csatornákat épített a Marson egy kihalásra ítélt civilizáció

[2017.11.10. 08:29] Hírek

Egyes szakértők ma is elképzelhetőnek tartják, hogy a Marson valaha volt élet, igaz, olyan messzire egyetlen kutató sem merészkedik, mint a 19. században élt neves csillagász, Percival Lowell, aki a Mars felszínén mefigyelt mintázatokat egy hajdan élt fejlett civilizáció monumentális csatornarendszereként azonosította.

[4]

Hét zűrös legenda az űrkutatás történetéből, amely máig felkavarja a közvéleményt

[2017.05.11. 17:02] Hírek

Az elmúlt évszázadban fellendülő űrkutatás valóságos aranybánya volt az összeesküvés-elméletek hívei számára. Egyesek a Mars felszínén épített csatornákat, mások vénuszi élőlényeket vélnek felfedezni egyes képeken. Következzen hét zűrös történet az űrkutatás történetéből!

[5]

Neil Amstrong támogatja a holdutazások felújítását

[2011.08.26. 11:39] Hírek

Neil Amstrong amerikai űrhajós, az első ember, aki a Holdon járt 1969-ben, a holdutazások felújítása mellett emelte fel szavát egy hónappal az amerikai űrsiklóprogram leállítása után.

Bezár