Hitler elfeledett szövetségesei

Keresés

 
Keresett szó   
Címke szerint
Dátum és között
Keresési feltételek:
Cimke: fürdők
15 találat
[1]

Az eddig ismert legkorábbi kínai luxusfürdőkre bukkantak régészek

[2017.11.08. 12:06] Hírek

Három kétezer éves luxusfürdőt fedeztek fel a régészek az északnyugat-kínai Hszian területén. A helyi örökségvédelmi minisztérium közlése szerint a szakemberek különböző dinasztiák idejéből való három város maradványait tárták fel az ősi Lijang lelőhelyén.

[2]

Bordélyház a fürdőben és a tisztaságmániás vikingek – hogyan fürdött a középkor embere?

[2017.04.12. 18:32] Hírek

Gyógyíthatja a hasmenést, de akár szívproblémákat is okozhat a fürdés, ha helytelenül végzik – tartották a középkorban a mosakodásról. Bár manapság az évente egy alkalommal tisztálkodó ember képe élhet bennünk, ha a középkorra gondolunk, a korabeliek néha talán túlzottan is komolyan vették a fürdőzést.

[3]

Ahová a király is egyedül jár… vagy mégsem? – a főszékletőrök szerepe az angol udvarban

[2017.04.10. 11:09] E-folyóirat

A Tudor-kori Anglia királyainak ügyes-bajos dolgaik elvégzése közben társasága is akadt: az udvar egyik legfontosabb méltósága.

[4]

Hogyan fürdött egy angol királyné a 18. században?

[2017.03.24. 16:39] E-folyóirat

II. György angol király felesége, Karolina királyné igazi különcnek számított kortársai között, már ami a tisztálkodást illeti.

[5]

Így fürdőztünk a 20. században

[2015.10.09. 13:45] Hírek

A magyar fürdőkultúra komoly, több évszázados múltra tekinthet vissza. Idén október 10-én immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a magyar fürdőkultúra napja, amelynek célja a magyarországi fürdőhelyek, megismertetése és népszerűsítése. 

[6]

Titokzatos feliratokat találtak egy kétezer éves fürdő falain Izraelben

[2015.08.06. 18:15] Hírek

Titokzatos, kódolt ókori üzeneteket találtak az Izraeli Régészeti Hatóság szakemberei egy nemrég feltárt kétezer éves rituális fürdő falain Jeruzsálemben.

[7]

Augusztustól látogatható a budavári középkori zsidó fürdő

[2015.07.29. 16:29] Hírek

Augusztus 3-tól tekinthető meg tárlatvezetésekkel a budai vár 13. századi zsidó fürdője, melyet nyolc évvel ezelőtt tártak fel. A feltárás, majd az azt követő felújítás eredményeként ma újra tiszta és természetes eredetű víz található a rituális zsidó fürdőben.

[8]

Hatalmas római fürdőt tárnak fel Angliában

[2015.01.20. 11:05] Hírek

Egy nemzetközileg is jelentős, közel kétezer éves, több száz főt befogadni képes római fürdőt fognak feltárni az elkövetkezendő években a délnyugat-angliai Exeterben.

[9]

Magyar fürdők és kettétört mankók

[2014.07.24. 10:03] Hírek

Nemzeti kincsnek számít a sok termálfürdő Magyarországon, a fővárosok, illetve a metropoliszok közül Budapest a világon az egyetlen, ahol száznál is többre tehető a termálforrások száma, és ahol erre alapozva majdnem ötven fürdő üzemel.

[10]

Helyreállítják a római fürdőt Várnában

[2013.01.29. 10:04] Hírek

Eredeti szépségében állítják helyre a római kori fürdőt a fekete-tengeri bolgár üdülővárosban, Várnában. A munkálatokra hárommillió levát (457 millió forint) biztosít a kormányzat.

[11]

Tervek a tabáni fürdőparadicsomról

[2012.05.29. 16:34] Hírek

A világ fővárosai közül csak Budapestnek vannak gyógyfürdői és epekedve irigyelt fürdőkultúrája. Ha nincs a II. világháború, akkor az urbanisztikai fejlesztések miatt most mi lehetnénk Mekka Mekkája.

[12]

Gyógyfürdő-történeti kiállítás nyílt Hévízen

[2012.03.23. 13:07] Hírek

Az évszázadok óta gyógyító hatásáról ismert tó, az itt folyó gyógyítás, illetve maga a település története ismerhető meg azon a csütörtökön megnyílt állandó tárlaton, amely először mutatja be átfogóan Hévíz múltját.

[13]

Fürdőtörténeti kiállítás a Királyban

[2012.02.02. 16:08] Hírek

A fővárosi fürdők történetét, a fürdőkultúrához kapcsolódó tárgyakat, fényképeket bemutató kiállítás nyílt a Király fürdőben csütörtökön.

[14]

Feléledt hagyomány Karlovy Varyban: poháradogató lányok

[2011.05.26. 14:34] Hírek

Régi helyi viseletbe öltözött lányok jelentek meg néhány napja Karlovy Vary, a híres nyugat-csehországi fürdőváros még híresebb oszlopos sétányának forrásai mellett, akik minden érdeklődőnek színültig gyógyvízzel töltik meg poharát.

[15]

Megújuló történelmi fürdők

[2011.05.25. 09:35] Hírek

A tervek szerint a következő években is százmilliókat költ a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGyH) Zrt. a történelmi és műemlék védettségű fürdőinek megújítására.

Segítség

Hogyan kereshet?

A keresés során választhat: az oldal teljes tartalmában, csak cikkeink között, vagy pedig az évfordulós adatbázisunkban keres. Ha a cikket választja, az alatta szereplő legördülő menüben finomíthatja a feltételeket, és választhat rovataink, vagy az e-folyóirat esetében a lapszámok közül is. Emellett mostantól akár időkeretre is leszűkítheti a keresési tartományt.
Amennyiben töredékszóra szeretne keresni, rakjon * (csillag) karaktert a szó végére, pl. egyipt* !

történelmi Adattárak

Miben kereshet?
Történelmi események
Összetett keresés >>
Fogalomtár
Ki kicsoda?

Ajánló

Mit talál az adattárban?
Események

VII. Gergely pápa megrója Salamon királyt Salamon azért kap feddést, mert IV. Henrik német királynak hűbérül ajánlotta fel Magyarországot, amely a pápa szerint a Szentszék hűbérbirtoka.
Tovább >>

Tudja, mit jelentenek?
Antibolsevista Comité
Gátlóműves kerekes óra
Osztrakiszmosz
Ismeri őket?
Batthyány-Strattmann László
Grant, Ulysses
Tai-tsu ( Taizu) (Északi Szung-dinasztia)