Hitler elfeledett szövetségesei

Keresés

 
Keresett szó   
Címke szerint
Dátum és között
Keresési feltételek:
Cimke: összeesküvés-elméletek
9 találat
[1]

Két évtized után is összeesküvéselméletek sora foglalkozik Diana hercegnő halálával

[2017.08.31. 09:31] Hírek

Húsz éve, 1997. augusztus 31-én vesztette életét autóbalesetben Diana hercegnő, Károly brit trónörökös volt felesége. A félénk és tapintatos hercegnő természetes kedvességével meghódította alattvalói és az egész világ szívét.

[2]

Hét zűrös legenda az űrkutatás történetéből, amely máig felkavarja a közvéleményt

[2017.05.11. 17:02] Hírek

Az elmúlt évszázadban fellendülő űrkutatás valóságos aranybánya volt az összeesküvés-elméletek hívei számára. Egyesek a Mars felszínén épített csatornákat, mások vénuszi élőlényeket vélnek felfedezni egyes képeken. Következzen hét zűrös történet az űrkutatás történetéből!

[3]

Nyolcéves japán fogság után álnéven élhetett tovább Amelia Earhart

[2016.01.07. 12:16] Hírek

Míg a legtöbben úgy vélik, hogy Earhart egyszerűen eltévedt a csendes-óceáni szigetvilág felett, és miután kifogyott a kétmotoros Lockheed gépéből az üzemanyag, a tengerbe zuhant, W. C. Jameson Amelia Earhart: a síron túl című könyvében egy másik verzió mellett teszi le a voksát.

[4]

Atlantisz-hívők a gízai piramis "vandál" kutatói

[2014.02.20. 19:23] Hírek

Megtették a szükséges jogi lépéseket a két német kutató ellen, akik úgy akarták bizonyítani a gízai piramisok építésével kapcsolatos "alternatív elméletüket", hogy engedély nélkül mintát vettek a királyi kamrából.

[5]

Az FBI és Hitler 1945 után

[2012.10.26. 19:27] Hírek

700 oldalnyi FBI-irat árulkodik arról, hogy az amerikai szövetségi nyomozó iroda számos forrás alapján több évtizeden át abban a hitben élt, hogy az 1945-ben öngyilkosságot elkövetett náci vezér egy másik kontinensen él. Hitler aktáját csupán 1973-ban zárták le.

[6]

Ma is sokan hisznek a 9/11-es összeesküvés-elméletekben

[2011.08.31. 15:57] Hírek

Bin Ladennek semmi köze hozzá: a 2001. szeptember 11-ei merényleteket George W. Bush kormánya tervelte ki az afganisztáni és az iraki beavatkozás igazolására - hiszi még ma is rendületlenül sok amerikai.

[7]

Újabb 100 történelmi tévhit 1 könyvben

[2011.04.14. 11:21] Hírek

Valóban volt nőpápa? Atillát tényleg hármas koporsóban temették el és a Tisza medrébe? Dózsa biztosan tüzes trónon végezte? - csak néhány érdekesség abból a száz témából, amelyet Hahner Péter legújabb könyvében taglal.

[8]

Gagarin: titkok, iratok és az űr

[2011.04.12. 08:15] Hírek

Az ember világűrbe való kilépésének, Jurij Gagarin űrutazásának 50. évfordulója alkalmából felszabadították a titkosítás alól a Gagarin űrrepülésével és halálával foglalkozó legtöbb iratot. De mi mindent nem tudtunk fél évszázadon át a szovjet technika győzelméről?

[9]

Gagarin halálát baleset okozta

[2011.04.11. 09:53] Hírek

Jurij Gagarin, a világűrben járt első ember halálát baleset okozta - jelentette ki a sok találgatást kiváltó esetről eddig titkos, de most nyilvánossá vált dokumentumokra hivatkozva Alekszandr Sztyepanov, az elnöki levéltár egyik osztályvezetője.

Segítség

Hogyan kereshet?

A keresés során választhat: az oldal teljes tartalmában, csak cikkeink között, vagy pedig az évfordulós adatbázisunkban keres. Ha a cikket választja, az alatta szereplő legördülő menüben finomíthatja a feltételeket, és választhat rovataink, vagy az e-folyóirat esetében a lapszámok közül is. Emellett mostantól akár időkeretre is leszűkítheti a keresési tartományt.
Amennyiben töredékszóra szeretne keresni, rakjon * (csillag) karaktert a szó végére, pl. egyipt* !

történelmi Adattárak

Miben kereshet?
Történelmi események
Összetett keresés >>
Fogalomtár
Ki kicsoda?

Ajánló

Mit talál az adattárban?
Események

VII. Gergely pápa megrója Salamon királyt Salamon azért kap feddést, mert IV. Henrik német királynak hűbérül ajánlotta fel Magyarországot, amely a pápa szerint a Szentszék hűbérbirtoka.
Tovább >>

Tudja, mit jelentenek?
Antibolsevista Comité
Gátlóműves kerekes óra
Osztrakiszmosz
Ismeri őket?
Batthyány-Strattmann László
Grant, Ulysses
Tai-tsu ( Taizu) (Északi Szung-dinasztia)