Hitler elfeledett szövetségesei

Keresés

 
Keresett szó   
Címke szerint
Dátum és között
Keresési feltételek:
Cimke: kísérletek
7 találat
[1]

„A nemzet borotvája” – 8 kevéssé ismert tény a guillotine történetéből

[2017.08.28. 14:41] Hírek

Köztörvényes bűnözők, forradalmárok, arisztokraták, ellenállók sőt még egy uralkodói pár is végezt a guillotin alatt. Bár idén lesz 40 éve, hogy utoljára lesújtott, a hírhedt kivégzőeszköz története még ma is számos meglepetést is tartogat.

[2]

Évtizedeken át végeztek a feketéken emberkísérleteket az amerikai kormány tudtával 

[2017.05.19. 10:25] Hírek

1932 és 1972 között az amerikai egészségügyi hatóság munkatársai az alabamai Macon megyében szegény fekete földműveseken tanulmányozták a korábban bujakórként is emlegetett fertőző betegség, a szifilisz élettani hatásait. 

[3]

Három éven át tartotta rettegésben egy „gonosz szellem” a frank falucska lakóit

[2016.02.19. 08:30] Hírek

A horrorfilmkészítők számára remek alapanyagul szolgálhatna a Caput Montium nevű faluról a Fuldai évkönyvben feljegyzett történet: a település lakóit ugyanis egy „gonosz szellem” tartotta rettegésben, akitől a lakók kétségbeesetten próbáltak megszabadulni. 

[4]

Őrült önkísérletek és feltalálók a történelemben

[2013.11.05. 12:11] Hírek

Volt, aki tűt szúrt a szemébe, más üveget és kavicsot evett, illetve olyan is akadt, aki saját magát műtötte meg, vagy szó szerint feláldozta magát a tudomány oltárán. Következzenek a történelem legvakmerőbb kísérletei.

[5]

Azonosították a leghíresebb 19. századi agy tulajdonosát

[2013.01.30. 11:44] Hírek

Százötven év után azonosították, hogy ki volt a tulajdonosa a leghíresebb 19. századi agynak, amelynek köszönhetően Paul Pierre Broca francia anatómus és sebész (1824-1880) behatárolta az agy motoros beszédközpontját.

[6]

Feltámasztották az ős-röntgengépet

[2011.03.18. 12:06] Hírek

A tudósok egy ősrégi, a röntgensugár felfedezése után készített röntgengépet poroltak le, hogy aztán újra összerakhassák és egy érdekes kísérletet végezhessenek vele.

[7]

Botrányos emberkísérletek az Egyesült Államokból

[2011.03.02. 12:36] Hírek

Hepatitisz mentális betegeknek, börtönlakók influenzavírussal, illetve krónikus betegek ráksejtekkel való megfertőzése – csak néhány eset az elmúlt 40-80 évből, amelyet amerikai kutatók követtek el orvosi kísérletek során.

Segítség

Hogyan kereshet?

A keresés során választhat: az oldal teljes tartalmában, csak cikkeink között, vagy pedig az évfordulós adatbázisunkban keres. Ha a cikket választja, az alatta szereplő legördülő menüben finomíthatja a feltételeket, és választhat rovataink, vagy az e-folyóirat esetében a lapszámok közül is. Emellett mostantól akár időkeretre is leszűkítheti a keresési tartományt.
Amennyiben töredékszóra szeretne keresni, rakjon * (csillag) karaktert a szó végére, pl. egyipt* !

történelmi Adattárak

Miben kereshet?
Történelmi események
Összetett keresés >>
Fogalomtár
Ki kicsoda?

Ajánló

Mit talál az adattárban?
Események

VII. Gergely pápa megrója Salamon királyt Salamon azért kap feddést, mert IV. Henrik német királynak hűbérül ajánlotta fel Magyarországot, amely a pápa szerint a Szentszék hűbérbirtoka.
Tovább >>

Tudja, mit jelentenek?
Antibolsevista Comité
Gátlóműves kerekes óra
Osztrakiszmosz
Ismeri őket?
Batthyány-Strattmann László
Grant, Ulysses
Tai-tsu ( Taizu) (Északi Szung-dinasztia)