2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Emlékbélyeget kapott a macskanyelv a Szerencsi Csokoládégyár 100. születésnapja alkalmából

2023. július 14. 16:07 MTI

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Szerencsi Csokoládégyár tiszteletére alkalmi bélyegsort bocsátott ki a Magyar Posta. A bélyegek bemutatására szervezett szerencsi eseményen az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: a Szerencsi Csokoládé az egész nemzet számára fontos és identitásmeghatározó termék.

emlékbélyeg

Koncz Zsófia elmondta, hogy „a magyar családok számára a szerencsi csokoládé több generációt tekintve is nagyon fontos üzenetet hordoz”, emellett lényeges szerepet tölt be a város életében. Hozzátette, a kormányzati támogatásnak köszönhetően három telephely helyett immár egy üzemben valósulhat meg a gyártás.

A politikus kijelentette, a magyar kormány számára a hazai vállalkozások kiemelten fontosak. Az Energiaügyi Minisztérium azon dolgozott, hogy a háborús helyzet miatt kialakult energiaválságban segíteni tudjanak – emelte ki, hozzátéve, hogy május elsejétől kezdve mintegy harmincezer ügyfél számára – melynek kétharmada kis- és középvállalkozók voltak – a földgáz és az áram díjait „több mint megfelezték”.

Ezt követően 180 ezer mikrovállalkozás áramdíját felezték meg, emellett egyes szektorokban július elsejétől áramárplafont is bevezettek – mondta el Koncz Zsófia.

Az államtitkár szerint a centenáriumot több lépcsőben is megünneplik a városban: a szerencsi várban a csokoládé száz évét bemutató kiállítás nyílt, készülnek az édesség történetét bemutató könyv kiadásával és augusztus 25. és 27. között megrendezik az Artúr Napok Fesztivált is.

Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke köszöntőjében elmondta, hogy az évforduló tiszteletére a gyár egyik ikonikus édessége, a macskanyelv bélyegen is megjelenik. Hozzátette, harminchat bélyegképes ívben bocsátották ki a macskanyelv alakú öntapadós bélyeget, vegyesen rajta a tej- és étcsokoládé színvilágával.

Az alelnök közölte, 36 ezer ünnepi emlékbélyeget bocsátanak ki, ezen felül 6 ezer példány csokoládéillatú bélyeg is készült. Egy bélyeg háromszáz forintba kerül, képeslapon, borítékon egyaránt használható – tette hozzá Hegmanné Nemes Sára.

Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője kiemelte, az 1923-ban létrejött csokoládégyár termékeit már két év működés után az Egyesült Államokban is árulták. Hozzátette, a hagyományos termékek gyártása mellett ma már többek között diabetikus és cukormentes édességek, valamint kéregöntésű figurák gyártásával is foglalkoznak.

Az ügyvezető elmondta, a cég feladata kezdettől fogva az volt, hogy a szerencsi édességek receptjeit megmentsék az utókor számára, a centenáriumot és kibocsátott bélyegeket pedig mérföldkőnek nevezte a gyár életében.

Az esemény végén az első emlékbélyeggel ellátott emlékborítékokat Koncz Zsófia, Takács István, Hegmanné Nemes Sára és Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere pecsételte le és írta alá.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár