Nyolc különös fogás, amely az asztalra került a történelem során
2017. március 20. 12:06
Korábban
Kutyafenék gyümölcs
A napjainkban fogyasztott gyümölcsök és zöldségek pusztán töredékét képezik annak, amit az évszázadok során fogyasztottak. Csak a viktoriánus korban több mint 1500 különböző almafajt termesztettek Angliában. Ebben az időszakban volt különösen népszerű a alma- és rózsafélékkel egyaránt rokon naspolya, amelyet már az ókori görögök és rómaiak is ismertek. Gyümölcse kicsi, barna és alul nyitott, ami miatt Franciaroszágban „kutyafenék gyümölcsnek” is nevezik. Alapvetően kőkemény, ezért ahhoz, hogy ehetővé váljon meg kell várni, amíg enyhén elrohad. Ekkor ki lehet kaparni a gyümölcshúst, amelyet előszeretettel fogyasztanak cukorral vagy lekvárként.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- Az őslakosok iránti meg nem értés okozta Magellán vesztét 12:20
- Már temetésén követelték II. János Pál szentté avatását a hívek 10:35
- Halála után évekig rebesgették Lincoln gyilkosáról, hogy még mindig életben van tegnap
- A Loire-t hozta el az Alföldre a tiszadobi Andrássy-kastély tegnap
- Marcus Aurelius halálával a „jó császárok kora" is véget ért a Római Birodalomban tegnap
- Porig égett a történelem első terrorbombázásában Guernica tegnap
- A Képes Krónika díszmásolatát kapta ajándékba Ferenc pápa tegnap
- Más programok mellett egy óriási sárkány legyőzésével köszöntik a tavaszt Óbudán tegnap