Antonius fala

2003. március 17. 11:16

A skót örökségvédelmi hivatal, a Historic Scotland kezdeményezése nyomán az UNESCO történetében először több ország, Skócia, Ausztria, Németország és Szlovákia összehangoltan adta be pályázatát, hogy a `Római Birodalom európai határai` címen a világörökség részévé nyilvánítsák a területükön található, és az ókorban határvonalként funkcionáló római kori falmaradványokat.

Antonius fala
Pius császár elődje Hadrianus, ugyancsak a kelták ellen 122 és 127 között már építtetett egy 120 kilométer hosszúságú falat, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított, és amely Nagy-Britannia legjelentősebb római kori emlékei közé tartozik.

Az Antonius Pius által építtetett fal Hadrianus védvonalát volt hivatott helyettesíteni. Az egykoron négy méter magas falak kisebb erődítményeket kötöttek össze. A limest egy jól kiépített árokrendszerrel tették szinte megközelíthetetlenné.

A skót örökségvédelmi hivatal, a Historic Scotland kezdeményezése nyomán az UNESCO történetében először több ország, Skócia, Ausztria, Németország és Szlovákia összehangoltan adta be pályázatát, hogy a "Római Birodalom európai határai" címen a világörökség részévé nyilvánítsák a területükön található, és az ókorban határvonalként funkcionáló római kori falmaradványokat.

Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma