2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Reagant tartják a legjobb elnöknek az amerikaiak

2014. július 7. 15:02

Legalábbis a második világháború után regnáló amerikai elnökök közül; Obama a legrosszabb - derült ki a Quinnipiac Egyetem által végzett felmérésből.

A második világháború óta nem volt a jelenleginél rosszabb elnöke az Egyesült Államoknak - ez volt a legfontosabb megállapítása annak a felmérésnek, amelyet a Quinnipiac Egyetem végzett. A válaszadók 33 százaléka tette első helyre Barack Obama demokrata párti elnököt, akit elődje, a republikánus George W. Bush követ 28 százalékkal.

Az 1446 regisztrált választó megkérdezésén alapuló felmérés szerint az amerikaiak messze Ronald Reagant (35 százalék) tartják a legjobb elnöknek az elmúlt hét évtizedből, őt követi Bill Clinton (18 százalék) és John F. Kennedy (15 százalék). Obama csupán 8 százalékot kapott. Az utolsó helyen az ifjabbik Bush, Gerald Ford és Richard Nixon osztozkodik 1-1 százalékkal. A válaszadók 39 százaléka szerint Obama elnökként jobb teljesítményt nyújt Bushnál, ennek ellenkezőjét nagyjából ugyanennyien (40 százalék) gondolják. A gazdaságpolitikát tekintve Obama szűken vezet (37-34 százalék).

"Az amerikai történelem 69 évét és 12 elnöki adminisztrációját tekintve Barack Obama a népszerűségi lista legalján találja magát George W. Bush mellett" - fogalmazott Tim Malloy, az egyetem munkatársa. "Jobb választás lett volna Mitt Romney? Utólagos bölcsességgel sokan ezt állítják" - tette hozzá.

A kutatás részletei innen érhetők el

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár