2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Megnyílt a Párisi Galéria és Művészeti Szalon

2011. október 7. 13:56 MTI

A századelős szalonok világát idézi meg a csütörtök este megnyílt Párisi Galéria és Művészeti Szalon a Párizsi Nagyáruház felső emeletén. Az antik, kortárs műtárgyakat és a Zsolnay manufaktúra termékeit felvonultató szalonban kulturális programok is várják majd az érdeklődőket - mondta el Varga László üzletvezető.

Varga László felidézte: huszonnyolc éve foglalkozik műkereskedéssel, az ő nevéhez fűződik Pécsett a Kortárs Galéria és Kiállítóterem is. Az üzletvezető kiemelte: nem hagyományos galériát álmodtak meg a Párizsi Nagyáruház második emeletére, hanem egy szalont, amely nemcsak a művészeti tárgyaival, hanem programjaival is vonzó lehet. Példaként irodalmi esteket, valamint egy október 17-i divatbemutatót említett, de mint fogalmazott: a kulturális események folyamatosak lesznek. Kiemelte: együttműködnek az épületben található könyvesbolttal és kávézóval is.

A galéria három részre tagolódik, külön szekcióban láthatók a kortárs és az antik műtárgyak, köztük bútorok, szobrok. A több mint 200 négyzetméteres Zsolnay Szalon pedig a világhírű manufaktúra termékeit mutatja be a közönségnek. Ez utóbbit az üzletvezető pécsi kötődésével indokolta. Elhangzott: a pécsi gyárral hosszútávú együttműködést terveznek; itt fogják bemutatni az új termékeket, valamint szeretnék, ha egy mini manufaktúra is működne az üzlethelyiségben.

A galéria jelenleg olyan művészek munkáit kínálja a nagyközönségnek, mint Galambos Tamás, Deim Pál, Bernáth Aurél, Orbán Dezső, Szabó Vladimir, Klie Zoltán, Czóbel Béla, Kernstock Károly vagy Munkácsy Mihály. A Párisi Galéria tájékoztatása szerint a hölgyvásárlókat Zoób Kati ékszerei várják, a férfiaknak pedig például eozin mandzsettagombokat készítettek a tervezők.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár