2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Nemzeti Galéria: megújuló fogadótér és Munkácsy-kiállítás

2011. augusztus 31. 13:40 MTI

Szeptembertől új fogadótérrel várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) főbejárati fogadócsarnoka, október végére pedig újra látogatható lesz a Munkácsy Mihály művészetét bemutató, kibővült állandó kiállítás.

Az MNG tájékoztatása szerint az újjáépített látogatói fogadózónákban korszerű pénztár és információs pult fogadja a múzeum vendégeit. Átalakult a főépület földszintjén található múzeumi könyvesbolt is, amelyben az eddiginél nagyobb területen szélesebb választékkal találkozhatnak az érdeklődők. Október végétől lesz ismét látogatható a Munkácsy Mihály művészetét bemutató állandó kiállítás, amely kiegészül a századvég realista szemléletét képviselő művekkel, többek között Bihari Sándor, Pataky László, Fényes Adolf vagy Tornyai János festményeivel.

A mintegy 400 négyzetméteres kiállítótér teljes körű felújítása április óta tart. A korszerűsítéssel és az állandó kiállítások felújításának elindításával a Magyar Nemzeti Galéria a növekvő látogatószám igényeinek szeretne megfelelni. Az év első nyolc hónapjában 210 ezer látogató kereste fel a múzeumot; a tavalyi esztendő teljes látogatószámát már július elején elérte az intézmény.

Október 16-ig, a tervezettnél másfél hónappal tovább várja a látogatókat Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája a Magyar Nemzeti Galéria és a Munkácsy Alapítvány közös kiállításán. A tárlat különlegességét az adja, hogy a Budapesten első alkalommal együtt látható három óriási méretű festményt olyan, az MNG-ben őrzött, saját kezű kisebb Munkácsy-változatok kísérik, melyek eddig még soha nem szerepeltek a nyilvánosság előtt.

Mint a múzeum közölte, Munkácsy Mihály vásznait tavaly november vége óta több mint 175 ezren tekintették meg a Nemzeti Galériában. Folytatódnak a kiállításhoz kapcsolódó, nagy érdeklődést kiváltó kísérőprogramok is; az intézmény minden pénteken 11 órától ingyenes tárlatvezetéssel várja látogatókat.

Pénteken a múzeum MNG Extra című programsorozatának keretében a Krisztus-trilógia, valamint a múzeum további időszaki kiállításai este 10 óráig látogathatóak és tárlatvezetéssel is megtekinthetőek. Az este részletes programját a www.mng.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár