2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kísértet járja be Nottinghamet

2010. október 22. 10:31 The Daily Telegraph

Szellemről készítettek felvételt Nottingham egykori - ma már múzeumként funkcionáló - legrettegettebb épületében, ahol a középkorban számtalan útonállót és gyilkost hurcoltak vérpadra.

A nottinghami igazságügyi múzeum az egyik legtitokzatosabb helynek számít Nagy-Britanniában. Az intézményt felkereső turisták számtalan alkalommal számoltak be kísértetekről, furcsa szagokról és zörgő kulcscsomók zajáról. Egy házaspár most azt állítja, le is fotózta az egyik kísértetet az egykori földalatti börtönben.

A „hátborzongató, fehér, gonosz figurára” emlékeztető alakról készített képen egy történelmi ruhába bújtatott gyermek látható, amelyet az egyik látogató, Christine Spice a telefonjával rögzített. „A társammal a múzeum által szervezett tárlatvezetésen jártunk. Mindketten nagyon spirituális emberek vagyunk, ezért az épület körül sok energiát éreztünk. Amikor lementünk a pincébe, nyugtalanságot éreztem, s valami rendkívül gonosz erőre lettem figyelmes. Mondtam a páromnak, hogy menjünk innen, mielőtt ez a valami megérintene minket. Megéreztem a veszélyt, a szívem pedig egyre gyorsabban dobogott. Valami dohos szagot éreztem, s ekkor kirohantam; csak később néztük meg a képet. A gonosz jelenléte nyomasztó volt rajta” - nyilatkozta Spice.

Az igazságügyi múzeum helyén 1375 óta bíróság, 1449-től pedig börtön működött. Ez volt az egyetlen olyan hely Nagy-Britanniában, ahol egyszerre ki lehetett hallgatni, el lehetett ítélni és bebörtönözni a bűnösöket; a kivégzéseket az épület bejáratánál hajtották végre. A múzeumban egykori cellák, két tárgyalóterem és néhány középkori barlang is látható.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár