2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Szüreti vigadalom és göcseji randevú

2010. október 5. 14:21 MTI

Vidám hangulatú szüreti vigadalom és göcseji falvak randevújának helyszíne lesz szombaton a zalaegerszegi Falumúzeum - jelentette be Kostyál László, a múzeum igazgatóhelyettese.

A Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulással közösen szervezett programon benépesülnek a szabadtéri múzeum parasztportái, borházak nyílnak, a göcseji falvak lakói pedig kulturális műsorokkal, gasztronómiai termékekkel érkeznek a fesztiválra.

Lesz kirakodóvásár, munkabemutató, szekerezés a múzeum utcáján, kóstoló a helyi termékekből. A gasztronómiai kínálat főbb fogásai; mangalica húsételek házi kenyérrel, prósza, grillázs pörkölt torta, mézes különlegességek és mindenféle "aszalmányok". A házias étkeknek nem lesz szabott ára, a becsületkasszába befolyt összeget az apró települések intézményeinek fejlesztésre fordítják majd. A fesztiválon közel 150 alkotásból kiállítás nyílik, ahol a gyermekek munkáit mutatják be.

A múzeummal közös programon a helyi termelők lehetőséget kapnak, hogy bekapcsolódhassanak az idegenforgalomba - jegyezte meg Vásár Marianna, a kistérségi társulás munkatársa, Kostyál László pedig azt emelte ki, hogy a múzeum számára is kitörési lehetőséget jelent a közös rendezvény.

A Falumúzeum idén a téli időszakban is nyitva tart. A parasztházak ugyan zárva lesznek, de a látogatok novembertől márciusig sétálójeggyel megnézhetik a régmúlt idők hangulatát idéző, télvíz idején behavazott parasztportákat.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár