2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Szőlőpréselés és mustkóstolás a szegedi múzeumban

2009. október 1. 13:51

Csongrád megye tanyavilága őszi hangulatban elevenedik meg a Móra Ferenc Múzeumban szombaton délelőtt; akik kedvet éreznek hozzá, kipróbálhatják a szőlőpréselést és a borlopót, vagy éppen friss mustot kóstolhatnak.

A szüreti hangulathoz illeszkedve alkalmi néprajzi kamarakiállítás szemlélteti majd a borkészítés folyamatát és tradicionális eszközeit. A bátrabbak kipróbálhatják a szőlőpréselést és a borlopót is, a nagyobbak részt vehetnek a mustkóstolásban.

A kreatív vénájú és játékos kedvű gyermekek bábokat és csuhébabákat készíthetnek a Szeged környéki tanyák őszi terményeiből, lesz kukoricamorzsolás és délre még egy madárijesztőt is összeállítanak. Ekkortól táncház várja az érdeklődőket Hodorog András csángó furulyás, a moldvai magyarok egyik legsokoldalúbb zenészegyénisége közreműködésével.

A sajtóreferens közölte, a Móra Ferenc Múzeum a Társadalmi Megújulás Operatív Program Múzeumok Mindenkinek pályázatán 6,9 millió forint támogatást nyert el a közgyűjtemény oktatási szerepének fejlesztésére. A szombati esemény lesz a több hónapon át tartó program első rendezvénye. Az Ezer arcú Móra című projekt legfontosabb céljai közé tartozik az élethosszig tartó tanulás támogatása, valamint az iskolák és a múzeumok közötti partnerség erősítése. A pályázat részeként az együttműködő iskolák különféle ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt, és közösségi programok megszervezésére is lehetőség nyílik.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár