2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Varázslatos ezer év a zalaegerszegi múzeumban

2010. szeptember 14. 10:49 MTI

Varázslatos ezer év címmel nevelési-oktatási intézmények tanórai és szabadidős tevékenységeinek támogatására közel 35 millió forint uniós támogatást nyert el a Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán - közölte Vándor László megyei múzeumigazgató.

A szakkörökön, témanapokon játékos, korosztályhoz szabott formában ismerhetik meg környezetük történelmét, kultúráját, hagyományait a diákok. Játékos időutazás keretében betekintést nyerhetnek a középkor világába, vagy akár a fazekasság több száz éves történetébe. Az iskolai oktatást egészíti ki a történelmi események vizsgálatához kapcsolódó régészeti források megismertetése és a vizsgálati módszerek bemutatása és a gyerekeknek kirándulást tehetnek egy-egy ásatás helyszínén is.

A középiskolásoknak bemutatják a különböző történeti korok megyei építészeti és képzőművészeti alkotásait, míg az óvódások, kisiskolások játékos formában ismerhetik meg a magyar hagyományokat, a régi korok játékait, és kezükbe vehetik a múzeumi tárgyak élethű másolatát is. Az egyik témanapon A kályhától a derültséget sugárzó domborművekig címmel Németh János keramikusművész munkásságát mutatják be, egy másikon a régmúlt idők történelméhez, mint például török időkhöz kapcsolódó hagyományokat.

Az október elején kezdődő, huszonegy szakköri foglalkozásból és tizenkét témanapból álló Varázslatos ezer év programsorozat egy Zalaegerszeg történetéből összeállított vetélkedővel zárul - mondta el Vándor László. Hozzáfűzte: a program keretében közel ezer zalaegerszegi és városkörnyéki gyermek látogat majd el a foglalkozásaira. Ha érdekesnek, izgalmasnak tartják a múzeumban eltöltött órákat, a szüleiket is többször "magukkal hozzák" majd és idővel a múzeumlátogatás, a kultúra megismerése hétvégi családi program része lesz.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár