2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Hadtörténelmi vetélkedő Batthyány szellemében

2007. április 24. 17:00

A Honvédelmi Minisztérium országos hadtörténelmi vetélkedőt hirdet gróf Batthyány Lajos születésének 200. évfordulója alkalmából magyarországi középiskolások számára.

A többfordulós vetélkedő célja, hogy gróf Batthyány Lajos, a magyar reformkor kiemelkedő személyiségének, az 1848. évi első felelős magyar kormány miniszterelnökének, a magyar honvédség megalapítója, a forradalom és szabadságharc mártírjának személyisége előtt tisztelegjünk. Életét, egyéniségét, gondolkodását közelebbről megismertetni, a reformkorhoz, a szabadságharchoz kötődő irodalmi, zenei és képzőművészeti hagyományokat ápolni, népszerűsíteni.

A vetélkedőre minden magyarországi középiskola 3 fős csapattal jelentkezhet, akik beugróként - amely elődöntőként is szolgál - az interneten oldják meg a tesztfeladatokat. A jelentkezők létszámától függően, szeptember végén egy vagy két területi középdöntőt tartanak, majd novemberben Budapesten kerül sor a döntőre. A döntőben helyezést elért csapatok értékes jutalomban részesülnek.

Az internetes tesztfeladat letölthető a Honvédelmi Minisztérium és a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. honlapjáról, valamint a Sulinet hálózatáról is elérhető (Töltse le innen!). A helyes megfejtések beküldési határideje, ezzel a középdöntőre történő jelentkezés időpontja:  2007. május 22.

A szervezők azon csapatok jelentkezését fogadják el, akik az első forduló internetes tesztfeladatát megoldva, annak eredménykódját visszaküldik. Az eredménykódokhoz megfelelő pontszámok tartoznak, amelyek alapján a szervezők elektronikus válaszlevélben értesítik a csapatokat a továbbjutásukról. Amennyiben valamelyik iskola nem tudja a tesztfeladatot az interneten megnézni és letölteni, az igényelheti a Kht-tól annak nyomtatott változatát.

A vetélkedőn való sikeres szerepléshez nagymértékben hozzájárulhat a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum és a Budapesti Történeti Múzeum közös emlékkiállítása, amely mindkét intézményben 2007. április 11-én nyílt meg.


A vetélkedővel kapcsolatos információ és elérhetőségek:
HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht
Cím: 1143 Budapest, Stefánia út 34-36.
Levelezési cím: 1438 Budapest, Pf. 344.
Tel: 273-4107, Kiss József
FAX.: 06-1/273-4196
e-mail: [email protected]

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár