Árverésre kerül egy 1937-es Tintin-képregény ritka, színes változata

2017. március 10. 13:53 MTI

A híres riporterfiú, Tintin kalandjainak egy ritka, színezett változatban is megjelent képregényoldalára licitálhatnak az érdeklődők áprilisban egy párizsi aukción. Az eredeti kép, amelyet a belga szerző, Georges Remi, művésznevén Hergé készített kínai tussal, a Tintin Amerikában című  képregény 1937-es kiadásában jelent meg.

Tintin

Az Artcurial aukciósház szerint a 21 centiméterszer 15 centiméteres képregényoldal és színezett mása várhatóan 600-700 ezer euróért talál gazdára az április 8-i liciten. A rajzon Tintin revolverrel a kezében látható, amint egy száguldó taxi fellépőjén állva üldözi a gonosztevőket Chicago utcáin. 

Hergé színes rajzai, amelyekből mindig csak négy darab volt az 1931 és 1941 között megjelent nyolc fekete-fehér epizódban, nagyon  ritkán bukkannak fel a piacon. Az áprilisi aukción egyéb Hergé-relikviák is terítékre  kerülnek, köztük egy rajzgyűjtemény, amelynek egyik darabján Tintin, a kis fehér kutyája, valamint Haddock kapitány látható. 

Az elmúlt években hatalmas összegeket fizettek ki eredeti Tintin-rajzokért az aukciókon. Tavaly novemberben rekordáron, 1,55 millió euróért (485 millió forintért) kelt el egy párizsi árverésen a Felfedezők a Holdon című képregény egyik eredeti oldala. 

Tintin a valaha megalkotott leghíresebb képregényhősök közé tartozik. A ma is népszerű ifjú riporter kalandjairól szóló képregényeket 90 nyelvre fordították le, és több mint 200 millió példányban adták el világszerte.

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma