Klimt-giccsek versenye

2012. február 21. 09:45 MTI

"A legrosszabb Klimtet", pontosabban a híres festő motívumaival díszített legbizarrabb emléktárgyat keresik egy bécsi múzeum pályázatán.

A Bécs Múzeum egyik internetes közösségi portálon meghirdetett versenyére "a legszörnyűbb vagy legabszurdabb" szuvenír vagy használati tárgy fotójával lehet benevezni. A feltétel, hogy a tárgyon Gustav Klimt valamelyik festményének részlete legyen látható.

Az eddig beérkezett fotókon Klimt mesterműveit viszontláthatjuk gördeszkán, matrjoskababákon, de gumióvszeren és papírzsebkendőn is.

Gustav Klimtnek, a múlt századforduló egyik leghíresebb osztrák festőművészének az alkotásait a korabeli társadalom egy része értetlenséggel és megbotránkozással fogadta. Mára Klimt festményei - mint A csók, a Danae vagy az Adele Bloch-Bauer arcképe címűek - a város egyik fő turisztikai vonzerejét jelentik, reprodukciójuk lépten-nyomon megtalálható a szuvenírárusok és múzeumi boltok kínálatában.

A sajátos akcióval a festő születésének 150. évfordulójára akarják felhívni a figyelmet a múzeum. Az a tíz beküldő, akinek a "leletei" a legtöbb vitát vagy hozzászólást váltják ki a közösségi portálon, exkluzív tárlatvezetést nyernek a múzeum - természetesen eredeti festményekből álló - Klimt-kiállítására.

Címkék
Haza, szeretet

Játsszon!

Hány évig tartott a Latin Császárság?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2014. őszi száma