Guruló luxushotel a Vasúttörténeti Parkban

2010. augusztus 26. 13:58

Augusztus 29-én az Orient Expressz ismét a Vasúttörténeti Parkban pihen: a legendás vonat szalon-és hálókocsijai belülről is megtekinthetők lesznek majd.


Ha mi magunk nem is utazhattunk a fénykorát élő Orient Expresszel, Agatha Christie tolla nyomán odaképzelhetjük magunkat a vonatóriás, legendákkal teli világába. Sőt, ha szemfülesek vagyunk, akár a valóságban is elüldögélhetünk a hangulatos étkezőben, ácsoroghatunk a hálókocsi sejtelmesen megvilágított folyosóján, és bekukucskálhatunk a minden kényelemmel felszerelt kupékba, amelyek különös eseményeknek voltak tanúi. A luxusvonat nosztalgia változata augusztus utolsó vasárnapján Budapesten is megáll, útban Kelet felé, az érdeklődők pedig megtekinthetik a csodálatos kocsikat a Vasúttörténeti Parkban. A vonat története

2010. augusztus 29-én 12:30–15:00 óra között a 16 kocsiból álló Venice Simplon Orient Expressz a Vasúttörténeti Parkban pihen, mielőtt továbbindulna keleti útjára. A Park látogatói így szemügyre vehetik a vonatok királyát, és egy rövidke időre fel is kapaszkodhatnak rá, és a legendás vonat szalon-és hálókocsijai belülről is megtekinthetők lesznek majd.

A múlt századi vonatozás életforma volt, amelyben az Orient Expresszt valódi különlegességnek tartották luxusával és eleganciájával. Napjaink rohanó világában az Orient-Expressz utazás misztikusnak és igazi kuriózumnak számít. Az utasok ilyenkor visszatérhetnek a múlt századi guruló luxus világába, elegáns vacsorák, szivar, szmoking, boa és romantika egy helyen.

A Vasúttörténeti Park interaktív programjai között kipróbálhatják a kerti vasút újonnan átadott szakaszát, amely alagúttal, egy szép tó fölött átívelő híddal teszi különlegesebbé a kisvonatozást. A hajtányozás és a mozdonyvezetés élménye – mint klasszikus programelemek – a látogatók kedvenc szórakozásai közé tartoznak, melyek szintén kipróbálhatók 10:00-16:00 óra között ezen a hétvégén is.


Vasúttörténeti Park

Budapest, XIV. kerület, Tatai út 95.
Tel.: (+36 1) 238-0558, 450-1497

A Park megközelíthető:
- Budapest Nyugati pályaudvar – Esztergom között közlekedő személyvonattal (leszállás a Vasútmúzeum megállóban). Indulás időpontok a Nyugati pályaudvarról: 11:20 és 13:20.
- Budapest Keleti pályaudvartól a 30-as és a 30A jelű autóbuszokkal (leszállás a Rokolya utcánál)

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma