2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Komoly elismeréssel díjazták a tiszadobi Andrássy-kastélyt

2024. június 13. 11:53

A Business Traveller Hungary szerkesztősége által alapított Business Excellence díjjal idén is olyan piaci szereplők teljesítményét ismerték el, amelyek szolgáltatásuk színvonalával kiemelkednek versenytársaik közül és a jövőben hangsúlyosan hozzájárulnak a magyar üzleti turisztikai piac növekedéséhez. A Business Excellence díj közönségdíjazottja 2024-ben a „Legjobb új piaci szereplő” kategóriában a tiszadobi Andrássy-kastély. A hazai historizáló építészet egyik legimpozánsabb műemléképülete – hat éven át tartó felújítást követően – 2023. decemberében tárta ki újra kapuit, s megnyitása óta közel 32 000 látogatót fogadott.

Díjátadó

A Business Traveller Hungary szerkesztősége idén 14. alkalommal ismeri el azokat a hazai idegenforgalmi szereplőket, akik minőségi szolgáltatásaikkal jelentős mértékben hozzájárulnak a magyar üzleti turisztikai piac növekedéséhez.  

2024-ben a „Legjobb új piaci szereplő” kategóriában a tiszadobi Andrássy-kastély nyerte el a közönségdíjat. Az Andrássy család egykori nyaralókastélya a hat éven át tartó felújítást követően, 2023. decembere óta látogatható.

A rekonstrukció során teljesen megújult a korabeli élettér és a kastélypark is. Az átadást megelőzően 12 éven keresztül gyűjtötték össze a család hagyatékát képező festményeket, szobrokat, bútorokat és használati tárgyakat a világ minden tájáról.

A megújult kastély földszinti terében az Andrássy család egykori élettere került visszaállításra, ahol a legtöbb bútor és tárgy az eredeti helyére került. A tiszadobi kastély műkincs gyűjteménye felbecsülhetetlen értékű. Az emeleti tér „A szellem arisztokratái – az Andrássy család tovatűnt élete” című kiállításnak ad otthont, ahol a látogatók különböző interaktív megoldások révén a családtagok élettörténete mellett közéleti és politikai pályájukat is megismerhetik, mindamellett, hogy itt egy rendezvényterem is funkcionál.

Oláh Zsanett a NÖF Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a díjátadón elmondta: „Elismerést kapni mindig nagy büszkeség, de mind közül kiemelkedik, amikor közönségdíjat érdemlünk ki, hiszen a megújult műemlékhelyszínek állandó kiállításai, kastélyparkjai és az ott megvalósuló programok mind-mind a látogatóközönségünknek szólnak. Így az ő elismerésük különösen értékes számunkra. A díj mellett büszkék vagyunk arra is, hogy az átadás óta közel 32 000 látogatót fogadhattunk!”

A felújított kastély épülete és az újjávarázsolt kastélypark olyan színvonalas rendezvények számára fog helyszínt biztosítani, amelyek országos vonzerőt jelentenek mind a történelmi örökségek, mind a kulturális rendezvények érdeklődői számára.

Tiszadob így megérdemelten válhat az Észak-alföldi régió kulturális turizmusának centrumává és szimbólumává.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Kép forrása: NÖFKép forrása: NÖF

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár