Hitler elfeledett szövetségesei

Keresés

 
Keresett szó   
Címke szerint
Dátum és között
Keresési feltételek:
Cimke: kártérítés
3 találat
[1]

Lengyelország hatalmas háborús kártérítést követelhet Németországtól

[2017.09.12. 13:04] Hírek

Lengyelország jogosult arra, hogy jóvátételt kérjen Németországtól a II. világháborús veszteségekért, a kártérítési igény nem avult el, és Varsó eddig jogszerűen nem mondott le róla – állapítja meg a szejm irodája által készített, hétfőn közzétett jogi elemzés.

[2]

Már nem kell felfedniük kilétüket a megerőszakolt boszniai nőknek

[2015.06.25. 10:31] Hírek

Bosznia-hercegovinai törvényszék szerdán először ítélt meg pénzbeli kártérítést olyan áldozat javára, akit a boszniai háború idején megerőszakoltak; az elkövetőket 10 évi szabadságvesztéssel is sújtották - számolt be a klix.ba nevű hírportál. A legnagyobb olvasottságú boszniai portál információi szerint az ítélet nem jogerős, mindkét fél fellebbezést nyújthat be.

[3]

Athén újra elővette a világháborús kártérítés ügyét

[2015.02.10. 10:00] Hírek

Nem csak a nemzetközi hitelezők által elvárt, jórészt Németország által erőltetett megszorítások okoznak viszályt Athén és Berlin kapcsolatában: az új görög kormány az utóbbi napokban ismét elővette a második világháborús német jóvátétel kérdését.

Segítség

Hogyan kereshet?

A keresés során választhat: az oldal teljes tartalmában, csak cikkeink között, vagy pedig az évfordulós adatbázisunkban keres. Ha a cikket választja, az alatta szereplő legördülő menüben finomíthatja a feltételeket, és választhat rovataink, vagy az e-folyóirat esetében a lapszámok közül is. Emellett mostantól akár időkeretre is leszűkítheti a keresési tartományt.
Amennyiben töredékszóra szeretne keresni, rakjon * (csillag) karaktert a szó végére, pl. egyipt* !

történelmi Adattárak

Miben kereshet?
Történelmi események
Összetett keresés >>
Fogalomtár
Ki kicsoda?

Ajánló

Mit talál az adattárban?
Események

VII. Gergely pápa megrója Salamon királyt Salamon azért kap feddést, mert IV. Henrik német királynak hűbérül ajánlotta fel Magyarországot, amely a pápa szerint a Szentszék hűbérbirtoka.
Tovább >>

Tudja, mit jelentenek?
Antibolsevista Comité
Gátlóműves kerekes óra
Osztrakiszmosz
Ismeri őket?
Batthyány-Strattmann László
Grant, Ulysses
Tai-tsu ( Taizu) (Északi Szung-dinasztia)