2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Bizarr balesetek a repülés hőskorából

2016. március 31. 08:35

A repülés kezdeti éveiben a pilóták próbálkozásai csak ritkán zajlottak le zökkenőmentesen, és gyakran egészen különös helyzetben tették le gépeiket – ez derül ki legalábbis az első világháború időszakából nemrég előkerült fotóalbumból. 

Az album mintegy hetven, többek között a pilóták nehézségeit dokumentáló képet tartalmaz abból az időszakból, amikor a repülés még gyerekcipőben járt – számolt be róla a The Telegraph. A fotókon – a telefonpóznán fennakadó géptől kezdve az épületek közé szorult repülőig – számos bizarr ütközés látható. Mint a képekből is kitűnik, még az is megesett, hogy a pilóta orral a földbe csapódva „tette le” a gépet. 

A képeket feltehetően a Brit Királyi Haditengerészet légiereje lincolnshire-i Cranwellben található repülőiskolájának tisztje gyűjtötte össze, és valószínűleg elrettentő példaként használta fel azokat. Segítségükkel mutatta be, hogyan nem szabad semmiképpen sem repülni.

A repülőiskolát a királyi család is megtisztelte látogatásával. Az egyik fotón V. György király és Mária királyné látható és a walesi herceg, a későbbi VIII. Edward társaságában. Tim Harper, az albumot árverésre bocsátó C&T aukciósház munkatársa szerint a egyfajta „hátborzongató” érdeklődés figyelhető meg a repülőgép-balesetek iránt. „Izgalmas betekintést nyújtanak a repülés hőskorába. A repülők ekkoriban még a levegőnél is könnyebbek voltak, és gyakran különös pozíciókban zuhantak le” – fejtette ki Harper.

 

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Látogatóban a királyi család

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár