2022. nyár: Mesebeli menyegzők
ITT támogathatsz bennünket

Újabb 100 történelmi tévhit 1 könyvben

2011. április 14. 11:21 MTI

Valóban volt nőpápa? Atillát tényleg hármas koporsóban temették el és a Tisza medrébe? Dózsa biztosan tüzes trónon végezte? - csak néhány érdekesség abból a száz témából, amelyet Hahner Péter legújabb könyvében taglal.

A kötet immár a második a tévhitoszlatás témájában, és igen gyorsan követi az elsőt. Címe: Újabb 100 történelmi tévhit, avagy amit biztosan tudsz a történelemről - és mind rosszul tudod... A gyorsaság a sikernek köszönhető. Röpke egy év elteltével követi a második kötet az első 100 történelmi tévhitet, amelyek között Hahner Péter a rómaiak karthagói "sóműsorát", Neró piromániáját, Napóleon alacsonyságát cáfolja, vagy legalábbis megkérdőjelezi.

A szerző történész, szakterülete az újkor, ám igyekszik a legszélesebb ívben kiszemelni-kiszemezni a leggyakoribb, mondhatni "legnépszerűbb" tévhiteket a gallok kakas "logójától" XIV. Lajos tisztálkodásán át Garibaldi hadvezéri kiválóságának megkérdőjelezéséig. Tudós volta nem köti kezét abban, hogy oldottan írjon, így a nagyközönségnek is élvezetes olvasmánnyal szolgál.

Ugyanakkor a történelem ínyencei - túl azon, hogy remekül tesztelhetik tudásuk - sem csalatkoznak: tömör elemző részletekkel, tudományos kameraállásból szintén láttatja, összegzi az egyes eseményeket, személyiségeket, korszakokat mindig pontosan jelölve az adott fejezetben a forrásmunkákat. Melyekből nincs kevés. Hahner Péter több mint 250 könyvre támaszkodik, továbbá a lehető legfrissebb kutatásokra, tévhitoszlató, "korkorrektor" történészkollégái eredményeire.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. nyár: Mesebeli menyegzők
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár