Kutyahúslevestől a kobraraguig – újabb 7 diktátor kedvenc étele

2017. január 6. 08:29

Karamellizált dió és grúz bor

A történelem  valaha élt egyik legnagyobb mészárosa, Joszif Sztálin általában hagyományos orosz ételeket fogyasztott, azonban származásához hűen a hagyományos grúz konyha bolondja is volt, amelyben főként a dió, a fokhagyma, a szilva, a gránátalma és természetesen a borok dominálnak. A kaukázusi népek egyik legismertebb étele a főként az újév napján és karácsonykor fogyasztott gozinaki, amely karamellizált dióból és sült mézből készül. Külön érdekesség, hogy a Sztálinnak és Leninnek több alkalommal is ebédet kreáló, Szpiridon Ivanovics Putyin orosz szakács (1879-1965) a jelenleg regnáló orosz elnök, Vlagyimir Putyin nagyapja volt. A generalisszimusz egyébként nem vetette meg az alkoholt sem, ám az orosz vodka helyett inkább a grúz borokat szerette, és előszeretettel vett részt ivós játékokban, amelyekre a hat-hét órán át tartó lakomázások közben gyakran kerítettek sort.

Címkék
Galériák
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. nyári száma