2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Depresszióban szenvedett Paul McCartney a Beatles felbomlása után

2016. május 25. 09:49 MTI

Depresszióban szenvedett a Beatles felbomlása után Paul McCartney, akit annyira megviselt az együttes szétszéledése, hogy be akarta fejezni zenei karrierjét. A BBC Radio 4-nak adott interjújában McCartney arról beszélt, hogy elveszve érezte magát a banda 1970-es megszűnésekor.

"Depressziós voltam. Egész életen át tartó barátoktól váltam el, az italhoz nyúltam. Majd megalakítottam a Wings együttest, hogy kiheverjem a sokkot, hogy már nem vagyok a Beatlesben  - hangoztatta a 73 éves McCartney az interjúban, amelyet szombaton sugároz majd a brit közszolgalati rádió, de néhány részletet már kedden közzétett honlapján.

McCartney őszintén szólt arról, hogy az üzleti ügyek mérgezték meg a dolgokat és szakították szét az együttest. A Beatles hivatalosan 1970-ben oszlott fel a Let It Be című lemezük kiadásakor, de rossz előjelek már egy évvel korábban megmutatkoztak, amikor a banda Allen Kleint választotta menedzserének McCartney akarata ellenére.

Bár Klein segített nekik átalakítani veszteséges üzletüket, az Apple-t, elvitte nyereségük jelentős részét is, és saját cége megkapta a jogot a Beatles lemezeinek Egyesült Államokbeli kiadására. Felbőszítette McCartney-t azzal is, hogy felvette Phil Spectort, hogy átírja kórussal, zenekarral és még több dobjátékkal a Let It Be-t, és megpróbálta késleltetni azt, hogy az EMI kiadja Paul McCartney első szóló albumát. Hogy kikerüljön Klein befolyása alól, Sir Paul beperelte a banda tagjait. A jogi összezördülés volt az utolsó csepp a pohárban. McCartney Skóciába költözött, egyebek között azért, hogy ne kelljen részt vennie az üzleti megbeszéléseken, és inni kezdett.

Linda volt az, aki azt mondta, hogy össze kell szednem magam, ez vezetett a Wings létrehozásához. Tetszett egy új együttes ötlete. Újra akartam kezdeni - idézte fel. "De borzasztóak voltunk. Nem volt egy jó együttes. Az emberek azt mondták, Linda nem tud billentyűs hangszereken játszani, és ez igaz volt. De John Lennon sem tudott gitározni, amikor a Beatlesszel elkezdtük" - mondta.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár