2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Tényleg lezuhanhattak a földönkívüliek Roswellben

2011. április 13. 11:15 The Daily Telegraph

Titkos FBI-iratok árulkodnak arról, hogy amerikai tisztviselők látták, amint egy UFO felrobban Utah állam felett, míg egy évvel később Új-Mexikóban már földre is szálltak a földönkívüliek.

A titkosítás alól feloldott dokumentumból kiderül, hogy 1949-ben három, az esettől néhány kilométerre járőröző férfi látta, ahogyan egy azonosítatlan repülőtárgy felrobban Salt Lake City hegyei felett. A szemtanúk azonnal küldtek egy memorandumot Edgar Hoover FBI-főnöknek, a következő címmel: „Repülő csészealj”.

A dokumentum szerint a rendőr, a hegyvidéken járőröző őrszem és a katonatiszt „láttak egy ezüstös tárgyat a Sardine-kanyon felé közeledni”, amely „úgy tűnt, hogy felrobbant”. „A jelentések szerint számos lakó is észrevette, hogy két robbanás történt az égben, majd a tárgy lezuhant” – folytatódik a dokumentum.

Ez a memorandum csak egy azon több ezer FBI-dokumentum közül, amelyet nemrégiben tettek közzé az új internetes forrásközlő honlapon, a The Vault-on. Köztük van egy 1950-es feljegyzés, amelyben Guy Hottel különleges ügynök azt állítja, látta, amint a földönkívüliek leszállnak az új-mexikói Roswellban.

Hottel elmondása szerint a repülőcsészealjak kerek formájúak, átmérőjük 15 méter, a központi rész pedig magasított. „Mindhárom csészealjból három ember alakú forma került elő, akik egy méter magasak voltak” – írja Hottel. „Testüket fémes ruha borította, amely kitűnő anyagú volt, a tesztpilóták által használt öltözethez hasonló módon kötötték össze” – tette hozzá.

Az ügynök szerint az új-mexikói balesetet a helyi nagyteljesítményű radar és az UFO-k operációs rendszerének interferenciája idézte elő. A dokumentumok napvilágra kerülése minden bizonnyal újra felerősíti azokat az összeesküvés-elméleteket, miszerint az Egyesült Államok eltitkolta, hogy területén földönkívüliek szálltak földre.

A kételyek azonban megmaradtak: a Discovery bloggere szerint több jel is arra mutat, hogy egy újabb átveréssel van dolgunk, ami csak arra jó, hogy a média napokig ettől legyen hangos.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár