Az egri vár a legnépszerűbb vidéki múzeum

2006. május 18. 15:09

Az elmúlt évben 417 ezer látogatót fogadott az egri vár; ez azt jelenti, hogy a Dobó István Vármúzeum a leglátogatottabb vidéki múzeum Magyarországon - közölte az intézmény vezetője.

Országos viszonylatban a vár a negyedik legnépszerűbb a múzeumok sorában - mondta Petercsák Tivadar a sajtótájékoztatón. Emlékeztetett arra, hogy a korábbi esztendőkben rendre az egri vár volt az ország leglátogatottabb kiállítóhelye. Ugyanakkor, miközben számos budapesti múzeum ma már ingyenesen megtekinthető, Egerben ma is fizetni kell, illetve a `mega-kiállítások` miatt is elhúztak a fővárosi intézmények.

Petercsák Tivadar, az elmúlt év eredményei között említette, hogy megkezdődött a megyei múzeumi szervezethez tartozó, a Mátra Múzeumnak otthont adó gyöngyösi Orczy-kastély kétmilliárd forint értékű rekonstrukciója. Átadták a konferencia-központot és új kiállítóhelyeket magában foglaló Dobó-bástyát Egerben. Az idei év terveiről szólva kiemelte, hogy pályázatot nyújtanak be az egri vár gótikus palotájának kibővítésére, illetve a középkori püspöki dézsma-pince rekonstrukciójára is.

(Múlt-kor/MTI)

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma