Felújítják a Bakony legszebb kastélyát

2005. október 11. 10:30

Megkezdődött a Jankovich-kastély felújítása a Veszprém megyei Gic község határában. Az 1800-as évek elején épült egyemeletes, klasszicista stílusú kastély rekonstrukcióját 600-700 millió forintból végzik el.

Forrás: Civertan
A beruházó cég az ingatlanra 99 évre szóló tartós bérleti szerződést kötött a helyi önkormányzattal - mondta Frőlich Ferenc, a társaság ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

A bakonyi hegyvidék legszebb kastélyából, amely régebben állami gondozott gyermekek otthonául szolgált, de évek óta üresen állt, luxusszínvonalú szállodát alakítanak ki - tette hozzá. A háromezer négyzetméter alapterületű kastélyba "csak" 22 hotelszobát terveznek, közöttük egy 360 négyzetméteres lakosztály is lesz. Az igazgató megjegyezte: az egykori tulajdonos, a Jankovich Bésán család még élő tagjai számára külön lakosztályt ajánlottak fel, amelyet ők bármikor teljesen ingyen vehetnek igénybe.

Az igazgató elmondta, hogy a kastély közelében 32 Celsius fokos termálforrás van, így a leendő luxushotel forgalmát jórészt a gyógyidegenforgalomra, a rekreációra alapozzák, de a Bakonyban jelentős a vadász- és a lovasturizmus is. A közelben létrehoznak egy lovasházat is. A kastélyhoz hat hektáros park is tartozik, két tóval. Frőlich Ferenc szólt arról, hogy a pannonhalmi, a zirci és a tihanyi apátság közelségére, a veszprémi várnegyed egyházi értékeire tekintettel szeretnének bekapcsolódni az úgynevezett zarándokturizmusba is. A beruházók szándéka szerint a bakonyi kastélyszállót jövőre, tavasz végén, nyár elején nyitják meg.

(Múlt-kor/MTI)
Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma