Egymillió dollárért biztosan utazhatunk a Titanic II-n

2013. február 26. 16:06

Sajtóértesülések szerint dúsgazdag amerikaiak 1 millió dollárt is készek áldozni arra, hogy részt vehessenek a Titanic replikájának tervezett új luxushajó 2016-os útján.


Azt már korábban bejelentették, hogy a Titanic II 2016-ban teszi meg első útját Southamptonból az írországi Cobh-on keresztül New Yorkba. A luxushajót – amelynek szülőatyja az ausztrál milliárdos, Clive Palmer, a Blue Star Line vezérigazgatója – jelenleg Kínában, a jinglingi hajógyárban építik.

A Titanic II külsőre állítólag a megszólalásig hasonlítani fog szerencsétlenül járt elődjére, azzal a különbséggel, hogy a legmodernebb technikai eszközökkel szerelik fel. De voltak olyan hírek is, hogy a hajó belsejét is az eredeti mintájára fogják kialakítani, valamint hogy a száz évvel ezelőtti menüt szolgálják fel az utasoknak.

A hajón összesen 840 kabin van, ezek összesen 2400 utast szolgálnak ki. Palmer hétvégén azt közölte, hogy a három év múlva esedékes első hajóútra több előjegyzést is felvettek; dúsgazdag amerikai állampolgárok állítólag egymillió dollárt árat sem sajnálnak arra, hogy részesei legyenek a történelmi utazásnak.

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma