2022. ősz: Megrázó másnapok
ITT támogathatsz bennünket

Nyílt nappal ünnepel szombaton a 20 éves Nemzeti Színház

2022. szeptember 23. 12:07 MTI

Nyílt napot tartanak a budapesti Nemzeti Színházban szombaton abból az alkalomból, hogy idén lett 20 éves a teátrum Duna-parti épülete.

Nemzeti Színház
A Nemzeti Színház (kép forrása: Wikimedia Commons / Misibacsi / CC BY-SA 2.5)

A programokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A nyílt napon a Nemzeti Színház előadásaira 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket és bérleteket a látogatók – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

Mint írják, a programok 13 órakor kezdődnek az Ádámok és Évák ünnepe sorsolásával. Az idei vetélkedő témája Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából ismét Az ember tragédiája lesz. A sorsoláson előzetesen regisztrált középiskolás csapatok vehetnek részt, amelyek a helyszínen tudhatják meg, melyik színt fogják a bemutatni a színház nagyszínpadán.

Bevezető tréning a Terzopulosz-módszerbe címmel 13 óra 30 perckor kezdődik program. A Terzopulosz-módszer az emberi testben elakadt energia és hang felszabadítására irányuló speciális légzés- és mozdulattechnika. Célja a beszéd és a test felbomlott egységének újrateremtése. Ezen a foglalkozáson a résztvevők a színészmesterség alapelveit tanulmányozzák.

Ezt követően a Villámrandi - Ite vakhe, ite vakhe!, görög óra kezdőknek és haladóknak című foglalkozáson a részvevők a Bakkhánsnők színművészeivel beszélgethetnek.

Délután 14 órától egy rendhagyó nyílt próbára invitálják a látogatókat, akik A Mester és Margarita első felvonását nézhetik meg. 16 óra 30 perctől egy újabb Villámrandin lehetőség nyílik egy kötetlen beszélgetésre a darab rendezőjével, Alekszandar Popovszkival és a színészekkel.

A Gobbi Hilda Színpadon délután az érdeklődők közösen táncolhatnak a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncművészeivel.

Az esemény ideje alatt lesznek egész nap látogatható programok is, köztük jelmez- és díszletterv-kiállítás az Egri csillagok előadásból a közönségforgalmi részen, valamint színházi nyomkereső.

Az utóbbi programra elsősorban diákokat, családokat várnak egyénileg vagy maximum 4-5 fős csapatokban, hogy felfedezzék a Nemzeti Színház épületét és a parkot.

A programokról további információ a teátrum weboldalán érhető el.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. ősz: Megrázó másnapok
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár