2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Lenyűgöző képek az elsüllyedt hajók, rozsdás tankok víz alatti világából

2016. április 21. 15:12

A vízi világ egyik legnagyobb szerelmese, Tobias Friedrich német fotográfus évek óta járja a tengerek, óceánok mélyét, ahol a tengerfenéken többek között elsüllyedt hajókat, repülőgép-hordozókat, rozsdás tankokat, kigyulladt szállítóhajókat kap lencsevégre. Pápua Új-Guinea, Korzika, Málta, Egyiptom, Jordánia vagy Barbados part menti vizeiben számos roncs fekszik háborítatlanul, a tehetséges fényképész pedig gyönyörű képeken hozza elérhető közelségbe a víz alatti történelem elfeledett szegletét.

„A roncsok melletti búvárkodás olyan mintha egy barlangba merülnél le. Általában nincs közvetlen, egyenes út a vízfelszín felé, így tökéletesen bizonyosnak kell kelled, hogy a felszereléseid jól működnek, például, hogy elég oxigéned van-e ahhoz, hogy beússz a roncsok közé” – magyarázta a németországi Wiesbadenből származó, 35 éves Friedrich, aki 2007 óta űzi ezt a nem mindennapi hobbit.

„Ez egy igen veszélyes sport, bármi szembe jöhet veled, hiszen semmit sem látsz, így nem árt, ha veled van valaki” – tette hozzá a fotós, aki elmondása szerint mindegy egyes merülését aprólékosan megtervezi, hiszen csak így lehet megtalálni a fényképezés szempontjából a legmegfelelőbb szöget. Elmondása szerint a kedvenc felvételei közé a repülőgépek tartoznak, hiszen a korábban a levegőben és a földön tevékenykedő gépek működési területe távolról sem a tenger.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Jordánia legnépszerűbb hajóroncsa, a Cedar Pride. Az egykori libanoni teherhajó 1982-ben került a tenger fenekére, miután tűz ütött ki a fedélzeten.Egy műhold az izraeli Eilat melletti vizekbenEgy P-47-es Thunderbolt KorzikánA Karwela nevű hajó belsejében (Gozo, Málta)Hajóroncs EgyiptombanA dagálytól függően 3-4 méterre a vízfelszín alatt található Berwyn egykoron vontatóhajó volt, 1919-ben süllyedt el. A vízi világ már teljesen befogadta az idegen testet.A Brinna H teherhajó 2014 augusztusában süllyedt el Barbados közelébenEgy tank a jordániai Aqaba mellettA máltai Karwela 2006 augusztusában Egy Brown-márványos sügér rejtőzködik az 1941-ben egy tűzesetet követően a tengerfenékre merülő S.S. Turkia roncsai között

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár