Kutyahúslevestől a kobraraguig – újabb 7 diktátor kedvenc étele
2017. január 6. 08:29
Korábban
Karamellizált dió és grúz bor
A történelem valaha élt egyik legnagyobb mészárosa, Joszif Sztálin általában hagyományos orosz ételeket fogyasztott, azonban származásához hűen a hagyományos grúz konyha bolondja is volt, amelyben főként a dió, a fokhagyma, a szilva, a gránátalma és természetesen a borok dominálnak. A kaukázusi népek egyik legismertebb étele a főként az újév napján és karácsonykor fogyasztott gozinaki, amely karamellizált dióból és sült mézből készül. Külön érdekesség, hogy a Sztálinnak és Leninnek több alkalommal is ebédet kreáló, Szpiridon Ivanovics Putyin orosz szakács (1879-1965) a jelenleg regnáló orosz elnök, Vlagyimir Putyin nagyapja volt. A generalisszimusz egyébként nem vetette meg az alkoholt sem, ám az orosz vodka helyett inkább a grúz borokat szerette, és előszeretettel vett részt ivós játékokban, amelyekre a hat-hét órán át tartó lakomázások közben gyakran kerítettek sort.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- Egy legenda szerint a mai napig segíti a diákokat Lorántffy Zsuzsanna tegnap
- Szeretett zenélni, de a fizika húrjain Einstein szebben játszott, mint a hegedűjén tegnap
- A Borisz Godunovot állítja színpadra a Magyar Állami Operaház tegnap
- Országszerte számos programmal készül régizenei évadában a Haydneum tegnap
- A Budapest arculatát is meghatározó norvég építészre emlékeztek tegnap
- Orvosnak tanult, de az írói pályán vitte sikerre Németh László tegnap
- Nehezen birkóztak meg a hatóságok San Francisco egyik legnagyobb természeti katasztrófájával tegnap
- Kiátkozás és birodalmi átok: Luthert semmi sem tántorította el reformszándékaitól 2024.04.17.