2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Különleges jubileumi programmal ünnepli kettős évfordulóját a nagyváradi Szigligeti Színház

2021. január 19. 12:52 MTI

Előadásokkal, online premierrel és kísérő programokkal ünnepli alapításának százhuszadik és újjászervezésének tizedik évfordulóját a nagyváradi Szigligeti Színház - közölte hétfőn a teátrum.

Az idei jubileumi évad októberben a Hamlet című előadás díszbemutatójával kezdődött, akkor az 1900. október 15-ei színházmegnyitóra emlékeztek a színház munkatársai és a közönség.

A január 23. és 31. közötti jubileumi hét programja a decemberben bemutatott Kabaré 120 című előadással kezdődik. A Novák Eszter által rendezett produkció kétórányi kikapcsolódást és felhőtlen szórakozást ígér.

Január 24-én az utóbbi évek legsikeresebb és legtöbbet műsorra tűzött produkcióját, a Bányavirágot láthatja a közönség. Szintén január 24-én lesz a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiválja fődíjas előadásának, a Lila ákácnak az online premierje.

Január 29-én a nyáron bemutatott könnyed komédiát, a Főnixtervet tekinthetik meg az érdeklődők a színház nagytermében. Január 30-án a szatmárnémeti Harag György Társulattal koprodukcióban készült Gyerekjáték című drámát tűzik műsorra.

A jubileumi hét programját nyílt próbák és rendhagyó tanórák gazdagítják, de lesz január 27-én egy kerekasztal-beszélgetés is, amelyen a színház egykori és jelenlegi vezetői az elmúlt tíz év sikereit idézik fel.

A beszélgetésen szó esik az önállósodási törekvésről, arról, hogy a változást hogyan élték meg a társulati tagok. Ezt követően Czvikker Katalin főigazgató Szépélet című drámáját láthatja a közönség Novák Eszter rendezésében.

Tíz évvel ezelőtt újraalapították és önálló intézménnyé szervezték a nagyváradi magyar színházat, amely korábban a román társulattal együtt alkotott közös intézményt. A Szigligeti Színházban működik a Szigligeti Társulat mellett a Lilliput bábtársulat, valamint a Nagyvárad Táncegyüttes is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár