2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Különleges Hamlet-bemutatóra készül a debreceni Csokonai Színház

2020. augusztus 7. 11:07 MTI

Szokatlan Hamlet-bemutatóra készül a debreceni Csokonai Színház: sétáló- és vitrinszínházi formában viszik színre a darabot.

Gemza Péter, a teátrum igazgatója a produkcióról tartott csütörtöki rendezvényen elmondta: hogy reményeik szerint ezzel a megoldással közösségi élményt tudnak nyújtani a közönségnek a pandémia idején.

A darab elsődleges hívószava a távolságtartás volt, így Éry Franciska Londonban élő alkotó egy olyan előadást vitt színre, amely a vizualitás mellett a hangokra, hanghatásokra helyezi a fókuszt - mondta az igazgató.

Éry Franciska rendező hozzátette: a produkció alapanyaga a Hamlet Nádasdy-féle fordításának erőteljesen rövidített verziója.

Az előadás helyszíne a Nagyerdei Stadion földszinti, üvegfallal borított része lesz: míg a színészek bent játszanak, a nézők kívülről nézik és fejhallgatón keresztül hallgatják őket, majd az előadás közepe felé a színészek kitörnek a "vitrinből" és a darab végéig már a stadion körül zajlanak a történések - magyarázta.

Hozzátette: a színészekkel együtt mozgó közönség szinte részese lesz az előadásnak, ezáltal alakul át a vitrinszínház sétáló színházzá és nyújt tényleges közösségi élményt.

A produkciót egyszerre ötvenen kísérhetik figyelemmel előbb a járványügyi szabályokat betartva elhelyezett ülőhelyekről, majd a szabad térben követve a színészeket - mondta Gemza Péter, reményeik szerint mintegy húsz alakalommal mutatják be a Hamletet a Nagyerdőben, először augusztus 11-én.

A darabot Nádasdy Ádám fordításának felhasználásával Éry Franciska rendezte, zeneszerző Bocsárdi Magor, koreográfus Katona Gábor, dramaturg Adorján Beáta.

A főbb szerepeket Bakota Árpád (Claudius), Varga Klári (Gertrud), Rózsa László (Hamlet) és Mészáros Ibolya (Ophelia) alakítják.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár