A vörösterror 133 napja

Hatalmas jegyáremelést hajtanak végre a görög műemléki helyszíneken

2015. október 14. 17:02 MTI

Jelentősen emelkednek jövőre a műemléki helyszínekre szóló belépőjegyek árai Görögországban, miután az ország központi régészeti tanácsa kedden jóváhagyta a kulturális minisztérium vonatkozó javaslatát. 

Az Akropolisz
Az Akropolisz

A legmagasabb jegyárakat az athéni Akropolisznál és a Kréta szigetén található Knósszosznál kell fizetnie a látogatóknak. A világhíres Parthenonnak is otthont adó fővárosi helyszín esetében 12 euróról 20 euróra, azaz 6200 forintra nő a normál belépőjegyek ára személyeként, míg a knósszoszi palota romjait a jelenlegi 6 euró helyett 15 euróért (4600 forint) lehet megtekinteni 2016. január 1-jétől - írja a New Greek TV internetes portál. Az epidauroszi Aszklépiosz szentély bejárásáért 6 euró helyett 12 eurót (3700 forint) kell fizetnie a turistáknak, míg az ókori Mükéné romjait és múzeumát a jelenlegi 8 euró helyett szintén 12 euróért lehet meglátogatni jövőre.

Az athéni agorát és az ókori Korinthosz romjait 8 euróért (2400 forint) láthatják az érdeklődők, a legnagyobb görögországi gyűjtemények megtekintéséhez - mint amilyen az athéni Nemzeti Régészeti Múzeum és az Irakliói Régészeti Múzeum - 10 eurót (3100 forint) kell majd fizetni személyenként. Több műemléki helyszín esetében, mint például Marathon, a Peloponnészoszi-félszigeten fekvő Nemea, a korinthoszi fellegvár és az attikai Amphiareion, nem nőnek jelentősen a jegyárak. A látogatói számokra alapozott jegyáremelés mellett a központi régészeti tanács jóváhagyta azt is, hogy a téli szezon alatt a látogatók féláron válthassanak jegyet a múzeumokba és régészeti lelőhelyekre - mondta el a kulturális minisztérium munkatársa, Maria Vlaziki-Andreadaki. A téli szezonba tartozó hónapok első vasárnapjain továbbra is ingyenes marad a belépés a műemléki helyszínekre.

2019. tavasz: A vörösterror 133 napja
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!