2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Szavazd meg a Rocker Rádió oldalán a 2019-es év legjobb rockzenei albumát!

2021. június 10. 12:18

A Rocker Rádió a tavaly tavasszal nagy sikerrel szavaztatta meg hallgatóit a Rocker ABC játékban. Ennek a folytatása a Metal Történelem, amelynek keretében ma, június 10-én a 2019-es év legjobb albumaira lehet szavazni. Neked melyik a kedvenced?

„Miután sajnos az idei tavasz nagy része otthonülős lett, úgy gondoltuk, megint összehozunk egy kis játékot. 1980 és 2020 között keressük az év rocklemezeit, persze a hallgatóink segítségével” – mondta Kalácska Gábor, a Rocker Rádió egyik alapítója.

A játékban rendkívül egyszerű részt venni: a rádió a közösségi oldalain (facebookinstagramvibertelegram) megosztja az aktuális évet, amelynek rocklemezeire lehet szavazni. Ezután csupán annyi a játékos dolga, hogy beírja egy kommentbe a kedvenc albumát, amely az adott évben jelent meg. Minden komment egy szavazat, a legtöbb voksot kapott lemez nyer.

„Szeretnénk picit hozzájárulni ahhoz, hogy ezek a nehéz hónapok kellemesebben teljenek. A játék talán előhoz néhány kellemes emléket az elmúlt évtizedekből” – mondta Thuróczy Richard, a Rocker Rádió másik alapítója.

A Rocker Rádió munkatársai természetesen az emlékek felfrissítésében is segítenek: a szavazás napján, 9-19 óra között bemutatják az év (szerintük) 10 legerősebb rocklemezét a műsorban. Voksolni viszont bármelyik, az adott évben megjelent albumra lehet.

Ma, június 10-én 2019 legjobbjaira lehet szavazni. Íme a mai ajánlójuk:

Alaposan kiéheztette rajongóit világszerte a Tool, hiszen a csapat követőinek nem kevesebb, mint 13 évet kellett várniuk arra, hogy kedvenceik új anyaggal örvendeztessék meg őket. A sokak által áhított pillanat végül 2019. augusztus 30-án érkezett el, mivel ezen a napon végre megjelent a csapat új nagylemeze, a Fear Inoculum. A felfokozott érdeklődést jól demonstrálja, hogy az album számos országban, többek között az USA-ban, Ausztráliában, valamint Portugáliában is a lemezeladási lista élén nyitott. A zenekar a Fear Inoculumnak köszönhetően Best Metal Performance kategóriában egy Grammy-díjjal is gazdagodott.

Már új frontemberével, a Mobilmániából érkezett Molnár Stula Péterrel a soraiban rögzítette tizedik nagylemezét, a Hammer Records gondozásában 2019 júliusában kiadott Halálfogytiglant, az évtizedes múltra visszatekintő Ómen. A tíz tételes, harmincnyolc perc hosszúságú korong szövegeit ezúttal is a legendás Horváth Attila jegyezte, míg a címadó dalhoz forgatott klipben még a csapat korábbi énekese, Koroknai Árpád szerepelt, aki a lemez stúdiómunkálatai közben döntött a távozás mellett.

Megjelenésének hetében tíz ország lemezeladási listáját vezette a Slipknot 2019-ben kiadott hatodik nagylemeze, a We Are Not Your Kind. Magyarországon meg kellett elégedniük egy Mahasz második hellyel Corey Tayloréknak. A korong legelső videója, az Unsainted május tizenhatodikán debütált a youtube-on, és egyáltalán nem bizonyult sikertelennek, hiszen alig huszonnégy óra leforgása alatt majdnem 5 millióan kattintottak rá. A We Are Not Your Kind a szaksajtó részéről is rendkívül pozitív fogadtatásban részesült, a Loudwire magazin szerkesztősége például a 2019-es év legjobb lemezének választotta a tizennégy tételes anyagot.

2020-ban az Év hazai hard rock vagy metal albuma kategóriában gyűjtött be egy Fonogram díjat a szeghalmi Mudfield, valamint egy évvel korábban, 2019-ben kiadott bemutatkozó nagylemeze, a Sárrét. Az album népszerűsítése céljából a csapat több videoklipet is forgatott, míg a lemezbemutató turnét a Leander Kills vendégeként járta végig a Békés megyei ötösfogat.

Az első nagy világégés eseményeit dolgozta fel kilencedik stúdióalbumán a svéd csatametalos Sabaton. A 2019-es The Great War-ról a következőket írják a zenekar hivatalos honlapján: A négy évig tartó irgalmatlan háború, amely négy birodalmat sodort a pusztulásba, névtelen hőseinek, katonáinak szándékoztunk örök emléket állítani ezzel a lemezzel. A korong minden szerzeménye megtörtént eseményeket dolgoz fel, megalkotásukat pedig több éves kitartó kutatómunka előzte meg. Az album, amelynek borítóját ezúttal is Sallai Péter készítette remek fogadtatásban részesült világszerte, Lengyelországban be is aranyozódott a korong.

Az InsideOut gondozásában jelent meg 2019 február végén a progresszív metal nagyágyújának, a Dream Theater-nek a tizennegyedik stúdióalbuma, a Distance Over Time. Kereskedelmi szempontból elég erősen kezdett a John Petrucci irányításával rögzített anyag, hiszen számos országban listavezető volt megjelenését követően, de a különböző legális stream oldalakon is komoly forgalmat bonyolított le a tíz tételt tartalmazó korong.

A Mahasz lemezeladási lista élén debütált, kicsivel később pedig be is aranyozódott a Leander Kills harmadik nagylemeze, a 2019 februárjában a Keytrack gondozásában megjelentetett Luxusnyomor. A tíz tételes anyag szerzeményei között helyet kapott többek között a zenekar versenydala, a Hazavágyom, amellyel a csapat szerepelt az Magyar Televízió, A Dal című műsorában. Egy évvel később a legjobb hazai rock album kategóriában a Luxusnyomor érdemelte ki a megosztott első díjat a Fonogram-gáláról.

Az albumot felvezető Deutschland klipjének köszönhetően már megjelenése előtt komoly médiafigyelmet kapott a Rammstein hetedik stúdiólemeze, a 2019-es Rammstein. A korong felvételeivel alaposan megcsúszott a zenekar, hiszen eredetileg egy 2017-ben esedékes megjelenésről szóltak a hírek. A csapat szólógitárosa Richard Kruspe arról számolt be akkoriban a rajongóknak, hogy már harmincöt új szerzeményük van készen.

Kilenc új szerzeményt tartalmazott, és 41 perc hosszúságú volt az ukrán Jinjer 2019-es nagylemeze, a Macro. A Tatiana Shmailyuk által vezetett csapat anyagát a Loudwire magazin szakírója egy olyan egzotikus koktélhoz hasonlította, amely képes megismertetni, megszerettetni hallgatójával a progresszív metal jövőjét. Az album promotálására a zenekar több klipet is leforgatott. Ezek közül az On the Top mára már majdnem 5 milliós megtekintésszámmal büszkélkedhet.

A csapat korábbi énekese, Howard Jones, valamint a Testament frontembere, Chuck Billy is felbukkant a metalcore császár Killswitch Engage nyolcadik nagylemezén az Atonementen. Az album kapcsán a csapatot Grammy-díjra is jelölték, míg a korongra fel nem került szerzemények önálló EP-n való kiadásával 30 ezer dollárt gyűjtött össze a zenekar, amelyet végül teljes egészében a koronavírus elleni küzdelemben résztvevő szervezeteknek utaltak át. A The Signal Fire klipjét pedig egy igazi hardcore legenda, a Blood for Blood egykori basszusgitárosa, Ian McFarland rendezte.

Szavazni facebookon ittinstagramon ittviberen itttelegramon itttovábbi rocklegendákat hallgatni pedig itt tudtok.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár