2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Piacok a történelemben

2012. augusztus 16. 18:26

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának Politikatudományi és Szociológiai Intézete, a Hajnal István Kör - Társadalomtörténeti Egyesület, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Levéltár „Piacok a társadalomban és a történelemben” címmel háromnapos konferenciát rendez.

A 2012. augusztus 23-a és 25-e között, a Debreceni Egyetem Főépületében megrendezésre kerülő reprezentatív tudományos tanácskozás plenáris ülésén Madarász Aladár az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa „Eszmék és téveszmék a piacról”, Halmos Károly az ELTE BTK Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszékének egyetemi docense „Vásár, piac, kereskedelem” és Laki Mihály az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének tudományos tanácsadója „Piacfejlődés a szocializmus után” címmel tart nyitó előadást.

Ezt követően a konferencia hat szekciójában közel 70 előadás hangzik majd, a résztvevők között a hazai társadalomtudomány jeles képviselői mellett felvidéki és erdélyi kutatók is szerepelnek. Az előadások témaköre meglehetősen széles, a piac valamennyi társadalmi, gazdasági és történeti kérdését érintik.

A rendezvény megszervezését a Magyar Nemzeti Bank, a Nemzeti Kulturális Alap, a Debreceni Egyetem és a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata támogatta. A konferencia részletes programja elérhető a www.polsocint.unideb.hu és a www.hajnalkor.hu oldalakon.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár