Hitler elfeledett szövetségesei

Kalapács alatt a Titanic tárgyai

2014. április 4. 15:39 MTI

Az 1912-ben elsüllyedt Titanic óceánjáróhoz kapcsolódó több mint kétszáz tárgyat árvereznek el április végéig egy online aukción az Egyesült Államokban. A bostoni RR aukciósház közlése szerint 240 tárgy kerül kalapács alá április 17. és 24. között. Reményeik szerint akár az egymillió dollárt is elérheti az összbevétel.


Többek között levelekre, fotókra és a Titanic fedélzetéről származó tárgyakra, például a luxushajó nagy lépcsőjének egy töredékére és túlélők személyes tárgyaira is licitálhatnak az érdeklődők. A legnagyobb bevételt a várakozások szerint egy 25 ezer dolláros induló áron kínált ezüstserleg hozhatja, amelyet a Titanic egyik túlélő utasa, Margaret Brown ajándékozott Arthur Rostronnak, a süllyedő hajó utasai segítségére siető Carpathia hajó kapitányának.

Ötezer dollárról indul az ára egy hajóalaprajznak, amelyet a szerencsétlenség kivizsgálása közben használtak, s amelyen kézzel jelölték be az ütközés helyét. A legénységnek egyik, a katasztrófában életét vesztő tagja által írt levél kikiáltási ára 1000 dollár. A Titanic első, Nagy-Britanniából az Egyesült Államokba tartó útján az 1912. április 14-ről 15-re virradó éjszaka jéghegynek ütközött és elsüllyedt, 1500 ember halálát okozva.

Címkék
2017. tél: Hitler elfeledett szövetségesei
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!