Hitler elfeledett szövetségesei

Kiállítják a Titanicról kimentett ékszereket

2012. november 13. 16:14 MTI

Először mutatják be a közönségnek a Titanic roncsai közül kimentett ékszereket; a kiállítás november 16-án nyílik meg Atlantában.


Az ékszerek tulajdonosa, az atlantai székhelyű RMS Titanic Inc. 15 értékes ékszert, köztük gyémánttal, zafírral, gyöngyökkel kirakott fülbevalókat, gyűrűket és egy zsebórát tesz közszemlére. Az atlantai bemutatót, amely január elejéig tart, jövőre Orlandóban és Las Vegasban is követi hasonló kiállítás.

Az ékszerek egy bőrtáskában pihentek a tenger mélyén, amikor 1987-ben kiemelték azokat a Titanic roncsai közül. A hajó katasztrófájakor a széfben elhelyezett értékekért felelős alkalmazott vehette ki az ékszereket és pakolhatta a bőrtáskába, hogy a mentés után átadhassa az ékszereket a tulajdonosoknak. "De az alkalmazott nem menekült meg" - idézte fel a történteket hétfőn Alexandra Klingelhofer, az RMS Titanic Inc. illetékes vezetője.

Az ékszerbemutatót a katasztrófa századik évfordulójáról megemlékező Titanic: The Artifact Exhibition című kiállításhoz csatlakozva rendezik meg. Az RMS cég mentett ki elsőként értékes műtárgyakat a roncsok közül, és törvényes tulajdonosai lettek a kiemelt értékeknek.

Címkék
2017. tél: Hitler elfeledett szövetségesei
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!