A vörösterror 133 napja

Nagy rajzolás a Kegyeleti Múzeumnál

2009. október 6. 15:49

Rajzolni, festeni szerető érdeklődőket vár szombaton a Fiumei úti Sírkert területén található Kegyeleti Múzeum a múzeumok őszi fesztiválja programjaihoz kapcsolódó Nagy Rajzolásra.


Jó idő esetén a jelentkezők a Kegyeleti Múzeum előtti téren próbálhatják ki tehetségüket, rossz idő esetén pedig a múzeum előterében lesz lehetőség az alkotások elkészítésére délelőtt 10 és délután 15 óra között. A Nagy Rajzoláson amatőr és profi rajzolók egyaránt részt vehetnek, a kevéssé képzett alkotókat az idei csend napja keretében megrendezett Requiem az életért grafikai pályázat díjazott grafikusai segítik tanácsaikkal.

Rajzeszközöket korlátozott számban a Kegyeleti Múzeum a helyszínen biztosít, de az érdeklődők saját felszerelésüket is használhatják. A rajzokról a helyszínen felvételeket készítenek a szervezők, és azok felkerülnek a www.btirt.hu és a www.nemzetisirkert.hu oldalakra.

A Kegyeleti Múzeum az őszi fesztiválsorozatra meghirdetett tanösvényre is várja az érdeklődőket. A vendégek szakképzett idegenvezetők kíséretében juthatnak el a magyar történelem és művészet legkiemelkedőbb személyiségeinek síremlékeihez, bejuthatnak a Deák- és a Kossuth-mauzóleumba, és kivételesen megnézhetik a temető területén található kápolnát is. A sírkert területén szombaton 10 és 15 óra között óránként induló kisvonatok könnyítik meg a kultúrtörténeti sétára jelentkezők útját, várhatóan ebben az évben utoljára.

A múzeumok őszi fesztiválja különböző művészeti ágak találkozási pontjait keresi: ehhez kapcsolódva a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) szeptember elején hirdetett fotópályázatot általános és középiskolás diákok számára Őszi Fények címmel. A fotókból készülő kiállítás november 14-én, az idén először megrendezendő múzeumok őszi éjszakáján nyílik meg a Kegyeleti Múzeumban.

2019. tavasz: A vörösterror 133 napja
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!