A vörösterror 133 napja

Gabonakör jelzi a maja apokalipszist

2009. július 16. 08:34 The Daily Telegraph

Egy közel 100 méter átmérőjű, ősi maja szimbólumot ábrázoló, és egyesek szerint a közelgő világvégét szimbolizáló gabonakör jelent meg a múlt héten az angliai Silbury Hillhez közeli mezőn.


A hatalmas, maja fejéket ábrázoló minta a legrégibb, európai ember alkotta domb közelében jelent meg. A gabonakörök fotózásával és katalogizálásával foglalkozó közösség szerint a misztikus jelkép az 5126 éves maja naptár végét szimbolizálja, amely 2012. december 21-én következik majd el.

Szerintük a jelkép mintegy figyelmeztetésként jelent meg, amely arra emlékeztet, hogy hatalmas változások várhatók ezen a napon. Ezt eleveníti majd fel Roland Emmerich rendező legújabb, 2012 című világvége-mozija is, amelyet még az idén bemutatnak majd.

Nem ez az első ilyen gabonaalakzat Angliában: júniusban például egy 120 méteres, lángokból újjászülető főnix jelent meg Yatesbury mellett. A hívők szerint a hasonló mintákat a földönkívüliek, vagy a természeti erők alakítják ki, míg kritikusaik szerint pont ők készítették el ezeket a mintákat: ennek hogyanját és mikéntjét a legtöbb esetben azonban nem tudják megmagyarázni.

2019. tavasz: A vörösterror 133 napja
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!