2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Fasiszták és homoszexuálisok a Fradi elnökségében

2007. augusztus 23. 14:00

A hatalom mindig megkülönböztetett figyelemmel kísérte az FTC körül zajló eseményeket, olykor-olykor egy vizsgálat erejéig még az ÁVO is kiszállt az Üllői útra - derül ki Katona Csaba és Majtényi György Archívnetes forrásközléséből.

A hatalom mindig megkülönböztetett figyelemmel kísérte az FTC körül zajló eseményeket. Münnich Ferenc, aki 1948 márciusától 1950 januárjáig állt az egyesület élén, elnöki székfoglalójában kijelentette: `Az FTC valósággal nemzeti intézmény Magyarországon. Vigyáznunk kell rá. Helyesen kell vezetnünk, építenünk, hogy valóban szilárd pillére lehessen a magyar népi demokrácia sportjának.`

Tegyük hozzá: vigyáztak is. Olykor-olykor egy vizsgálat erejéig még az ÁVO is kiszállt az Üllői útra. A belügyi jelentések a pártállam időszakában az akkori politika kívánalmainak megfelelő vádakkal illették az egyesület vezetőit, ám mára ezek fölött elszaladt az idő.

Részlet a jelentésből:

Tájékoztató jelentés a T i t k á r s á g n a k az FTC-ben lefolytatott belügyi vizsgálatról.

Ismeretes, hogy a felszabadulás óta a Ferencvárosi Torna Club körül reakciós elemek tömörülnek és felhasználva a Club népszerűségét, a szocialista rendszer ellen izgatnak. A belügyi szervek nemrégen vizsgálatot folytattak és megállapították, hogy az ellenséges elemek a Club vezetésében is beépültek, kihasználva elvtársaink ébertelenségét, illetve a klub-sovinizmusból fakadó politikai vakságát.

A Belügyminisztérium dokumentált és tanúkkal bizonyított jelentése szerint az FTC-ben jelenleg 45 olyan személy van, aki reakciós, fasiszta szemléletű, büntetett előéletű, vagy erkölcstelen életet él. Kiemelkedő közülük {név anonimizálva} az FTC elnökhelyettese és egyben pártalapszervezetének titkára, aki a múltban fasiszta szervezetek tagja volt, jelenleg is fasiszta magatartást tanúsít és egyébként homoszexuális kapcsolata van egyes sportolókkal.

A cikk folytatása az Archívneten

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár