2023. tél: Idegenbe szakadt színészeink
ITT vásárolhatsz termékeinkből

10 híres ember bizarr szokása

2018. május 9. 17:03 Múlt-kor

A floppi feltalálója, Nakamacu Josiró a víz alá merülve volt a legkreatívabb. Állítása szerint egészen addig – gyakran az utolsó pillanatig – nem jött fel a víz alól, míg eszébe nem jutott valami.

1. Salvador Dalí bizarr módon sziesztázott. Bal kezében egy súlyos fémkulccsal leült egy fotelbe, amely abban a pillanatban, hogy elaludt, a keze alá helyezett lemezre ráesve felébresztette.

2. Miguel de Cervantes, a Don Quijote szerzője úgy próbálta fokozni a kreativitását, hogy térdig érő hideg vízben áztatta a lábait.

3. Thomas Alva Edison felesleges időpocsékolásnak, a „barlangi lét örökségének” nevezte az alvást, és naponta legfeljebb 3 órát aludt. Volt, hogy egyhuzamban 72 órán át maradt fenn.

4. A világhírű svéd rendező, Ingmar Bergman mindig ugyanazt ebédelte: egyfajta savanyított tejszínhabot eperlekvárral és gabonapehellyel. A direktor egyik kedvenc sorozata a Dallas volt.

5. A floppi feltalálója, Nakamacu Josiró a víz alá merülve volt a legkreatívabb. Állítása szerint egészen addig – gyakran az utolsó pillanatig – nem jött fel a víz alól, míg eszébe nem jutott valami.

6. Agatha Christie művei megírásához nem használt íróasztalt, és még irodája sem volt. A Gyilkosság az Orient expresszen című művét például egy hotelszobában vetette papírra.

7. Démoszthenész olyannyira komolya vette szónoki képességei csiszolását, hogy olykor hónapokon át csak feje egyik feléről nyíratta le a haját, hogy elmenjen a kedve a kimozdulástól, és így kényszerítse magát a gyakorlásra.

8. Előfordult, hogy Winston Churchill az ágyból vagy a kádból diktált a titkárnőjének, és állítólag még megbeszéléseket is lebonyolított a kádból.

9. A római trónt Kr. u. 218-ban elfoglaló, kicsapongó életű Elagabalus császár gyakran fogyasztott flamingóagyat és fácánfejet.

10. Charles Darwin egyetemi éveitől kezdve különös élvezettel fogyasztott a táplálékként ritkán felhasznált, egzotikus állatok húsából. Evett többek között pumát, tatut, sólymot és struccot is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2023. tél: Idegenbe szakadt színészeink
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár