Nyolc különös fogás, amely az asztalra került a történelem során
2017. március 20. 12:06
Korábban
Kutyafenék gyümölcs
A napjainkban fogyasztott gyümölcsök és zöldségek pusztán töredékét képezik annak, amit az évszázadok során fogyasztottak. Csak a viktoriánus korban több mint 1500 különböző almafajt termesztettek Angliában. Ebben az időszakban volt különösen népszerű a alma- és rózsafélékkel egyaránt rokon naspolya, amelyet már az ókori görögök és rómaiak is ismertek. Gyümölcse kicsi, barna és alul nyitott, ami miatt Franciaroszágban „kutyafenék gyümölcsnek” is nevezik. Alapvetően kőkemény, ezért ahhoz, hogy ehetővé váljon meg kell várni, amíg enyhén elrohad. Ekkor ki lehet kaparni a gyümölcshúst, amelyet előszeretettel fogyasztanak cukorral vagy lekvárként.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- A hagyomány szerint halálában is összekapcsolódott Shakespeare és Cervantes 20:20
- Szenvedéllyel teli tájakat ábrázolt festményein William Turner 15:05
- Első felesége halála után teljesedett ki igazán Rettegett Iván paranoijája 14:20
- Egressy Béni mellett a Fiumei úti sírkert megnyitásárról is megemlékeztek 13:20
- Európai nagyhatalom vált Magyarországból III. Béla uralkodása alatt 09:50
- Ma sem tudjuk biztosan, hogyan halt meg Shakespeare 08:20
- Szórakozásnak tekintette a hangversenyt a szigorú nevelésben részesült Menuhin tegnap
- Még a japánok csodálatát is elnyerte az amerikai Hellcat tegnap