Hat legendás kincs, amely máig izgalomban tartja a kalandorokat

2017. április 3. 10:37

Cortés és az amerikai Dél katonái életükért futva rejtették el rablott kincseiket, egy angol hajóskapitány Peru spanyol alkirályát átverve szerezte meg az inkák aranyát, a náci Eldorádót kutatva pedig már több kincsvadász is életét vesztette az évek során. Következzen hat legendás kincs, amely máig izgalomban tartja a kalandorokat!

Hat legendás kincs, amely máig izgalomban tartja a kalandorokat

A legendás láda, amely a Tízparancsolat szövegét is őrzi

A Frigyláda

A héber Biblia tanúsága szerint a Frigyláda egy díszes, aranylemezekkel borított faláda volt, amelyet Mózes Isten útmutatása szerint készített. A hagyomány szerint a zsidók ebben tárolták és hordozták a különféle szent ereklyéket, köztük azt a két kőtáblát is, amelyek a Tízparancsolatot tartalmazták. A ládát később Salamon templomában, Jeruzsálemben helyezték el. Kr. e. 607-ben aztán a babiloniak megostromolták az izraeli fővárost és lemészároltak lakosainak jelentős részét. A túlélők száműzetésbe kényszerültek és mire visszatértek, a Frigyládának már csak hűlt helye volt. Senki sem tudja, hogy a Biblia egyik leghíresebb kincsét a babiloni hódítók pusztították-e el, vagy még a város védői rejtették el ismeretlen helyre az ostromot megelőzően. Bármi is legyen az igazság, régészek és kincsvadászok már évszázadok óta keresik a legendás Frigyládát, mindeddig sikertelenül.

Címkék
Galériák
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
A Kókusz-szigetFeketeszakállA FrigyládaBúvárok a Toplit-tóban talált hamis bankjegyekkelJohn Singleton MosbyII. Montezuma
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma