2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Értékes műtárgyakat juttatott vissza Németországba a szekszárdi rendőrség

2015. október 9. 09:37 MTI

Visszaadta németországi tulajdonosuknak, a kasseli egyetemnek a szekszárdi rendőrség azokat a műtárgyakat, amelyeket egy másik bűncselekmény felderítése során a tolnai megyeszékhelyen találtak. A tárgyak összértéke több mint százezer euró. 

A szekszárdi rendőrkapitányság munkatársai a német hatóságokkal történt együttműködés eredményeként kedden adták át a műtárgyakat a kasseli egyetem képviselőjének - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.
A rendőrök egy 2012-ben, Szekszárdon elkövetett betöréses lopás ügyében indított nyomozás eredményeként tartottak házkutatást egy 61 éves helyi férfi lakásán még 2013. szeptember 5-én. A lakásban sok értékes műtárgyat találtak, amelyek eredetét nem tudta igazolni a férfi.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Huszi Gábor tájékoztatása szerint az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy az értékek egy Németországban elkövetett betöréses lopásból származnak. A kasseli egyetemről ellopott festmények, lámpák, ékszerek, valamint egyéb tárgyak együttes értéke meghaladja a százezer eurót, azaz a 30 millió forintot. Huszti Gábor az MTI-nek elmondta, hogy az eredeti ügy, amelyben a szekszárdi férfit gyanúsították, véget ért, abban nem lehetett megállapítani bűnösségét. A műtárgyakkal kapcsolatos bűncselekményben játszott szerepét a német hatóság által folytatott eljárásban fogják tisztázni. Felmerült, hogy egy másik magyar állampolgár is érintett az ügyben - tette hozzá a szóvivő.

A sajtóügyeletes az MTI kérdésére kitért arra, igen hosszadalmas felkutatni, bizonyítani, hogy honnan származhatnak az ismeretlen eredetű tárgyak. A nemzetközi együttműködésnek megvan a protokollja, de Tolna megyében nem túl gyakori az ilyen eset. A kasseli betörés ügyében a további eljárást a német hatóság folytatja le.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár