2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Lechner-portré és Ming-díszítésű Herendi-teáscsésze is szerepel a BÁV őszi kínálatában

2017. augusztus 29. 16:35 MTI

Több mint 150 tételben festményeket, ékszereket és különféle műtárgyakat kínál a BÁV őszi kamaraaukciója, amelyet szeptember 5-én tartanak Budapesten. Az aukciós anyag ékszerkínálatban túlsúlyban vannak azok a klasszikus darabok, amelyek akár a hétköznapi, modern viselet kiegészítői is lehetnek.

Az aukciós anyag ékszerkínálatban túlsúlyban vannak azok a klasszikus darabok, amelyek akár a hétköznapi, modern viselet kiegészítői is lehetnek. A brill, zafír, smaragd, gyöngy és más drágakövekkel ékesített fülbevalók és karkötők mellett régiségnek számító korall ékszerek is szerepelnek. Az ékszerek mellett a kollekció tartalmaz egy pazarul díszített női zsebórát és egy ritka, zománcozott tallért is - közölte a BÁV pénteken az MTI-vel.

A műtárgykollekció kiemelt darabjai a szecessziós díszvázák, amelyek közül a gyűjtők érdeklődésére tarthat számot egy ritka, art deco stílusú festett és aranyozott Zsolnay-váza, a porcelánok közül kiemelkedik még egy 1866-ból származó, Ming-dekorral díszített nagyméretű Herendi-teáscsésze is.

Az aukción elérhetőek lesznek mindennapi ezüst használati tárgyak: szalvétatartó, cukortartó, valamint egy asztali teafőzővel kiegészült teáskészlet is. A kínálatot egy különleges üveg dohánytartó, egy csipkevarrógép és egy kecskebak figurával díszített art deco Freureuth bonbontartó teszi különlegessé.

A kamaraaukción a festménykollekcióból kerül ki az árverés legmagasabb kikiáltási árú tétele: Miháltz Pál Ház piros éggel című festményére 300 ezer forinttól licitálhatnak az érdeklődők. A biedermeier portréanyag egyik kiemelkedő darabja egy Lechner Károlyt ábrázoló kép.

A festmények és grafikák alkotói között olyan nevek szerepelnek, mint Kádár Béla, aki egy absztrakt tusrajzzal; vagy Molnár C. Pál, aki egy Rábapartot ábrázoló olajképpel képviselteti magát, de licitre bocsátják még Szánthó Mária, Szlányi Lajos, Basilides Sándor, Czump Imre vagy Salvador Dalí alkotásait is.

A több mint 150 tételt felvonultató aukciós kiállítást szombattól szeptember 2-ig tekinthetik meg az érdeklődők a BÁV Apszistermében.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár