2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Árverésre kerül egy 1937-es Tintin-képregény ritka, színes változata

2017. március 10. 13:53 MTI

A híres riporterfiú, Tintin kalandjainak egy ritka, színezett változatban is megjelent képregényoldalára licitálhatnak az érdeklődők áprilisban egy párizsi aukción. Az eredeti kép, amelyet a belga szerző, Georges Remi, művésznevén Hergé készített kínai tussal, a Tintin Amerikában című  képregény 1937-es kiadásában jelent meg.

Az Artcurial aukciósház szerint a 21 centiméterszer 15 centiméteres képregényoldal és színezett mása várhatóan 600-700 ezer euróért talál gazdára az április 8-i liciten. A rajzon Tintin revolverrel a kezében látható, amint egy száguldó taxi fellépőjén állva üldözi a gonosztevőket Chicago utcáin. 

Hergé színes rajzai, amelyekből mindig csak négy darab volt az 1931 és 1941 között megjelent nyolc fekete-fehér epizódban, nagyon  ritkán bukkannak fel a piacon. Az áprilisi aukción egyéb Hergé-relikviák is terítékre  kerülnek, köztük egy rajzgyűjtemény, amelynek egyik darabján Tintin, a kis fehér kutyája, valamint Haddock kapitány látható. 

Az elmúlt években hatalmas összegeket fizettek ki eredeti Tintin-rajzokért az aukciókon. Tavaly novemberben rekordáron, 1,55 millió euróért (485 millió forintért) kelt el egy párizsi árverésen a Felfedezők a Holdon című képregény egyik eredeti oldala. 

Tintin a valaha megalkotott leghíresebb képregényhősök közé tartozik. A ma is népszerű ifjú riporter kalandjairól szóló képregényeket 90 nyelvre fordították le, és több mint 200 millió példányban adták el világszerte.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár